LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Ove godine pocinje obnova Doma penzionera u Trebinju
A+ R A-
05-04-2017

Ove godine pocinje obnova Doma penzionera u Trebinju

Rate this item
(4 votes)

trebinje dom_penzionera_foto_avaz

Dom penzionera u Trebinju, jedina ustanova ove vrste u istočnoj Hercegovini, uskoro će dobiti novi izgled. 

Sanacija krovova

Kako nam je rekao Rajko Ćapin, direktor trebinjskog Doma penzionera, radovi počinju tokom ljeta, a u planu je, osim rekonstrukcije, i proširenje kapaciteta. 

"Sanirat ćemo krovove, fasadu s toplotnom izolacijom, mašinske i elektroinstalacije i proširiti kapacitet prijema korisnika, što će otvoriti i nova radna mjesta. Ono što je najvažnije svakako je da će ova ustanova uskoro biti u funkciji što boljeg kvaliteta pružanja usluga korisnicima" - pojasnio je Ćapin.

Dodao je da trenutno opremaju fizioterapeutske ambulante. 

"Ukupan projekt rekonstrukcije doma vrijedan je skoro dva miliona maraka, a sredstva su osigurana iz programa namijenjenog raspuštanju kolektivnih centara u BiH" - naveo je Ćapin.

Dodao je da za sada ne mogu izaći ususret svima koji žele smještaj u ovoj ustanovi. 

Nedostaje soba

"Postoje stalne aplikacije za prijem novih korisnika, ali često nismo u mogućnosti da odmah odgovorimo na sve zbog nedostatka soba. Nadamo se da će se situacija popraviti kada se adaptiraju sobe koje do sada nisu bile u funkciji" - ističe Ćapin.

Navodi da u Domu penzionera u Trebinju borave korisnici iz cijele BiH, ali i regiona. 

Kreativne radionice

Dom penzionera u Trebinju korisnicima pruža mogućnost da se kreativno izraze kroz razne radionice i druženja koja se u ovoj ustanovi organiziraju.

"Svako može pronaći nešto za sebe, da bi se osjećao korisnim i u trećoj životnoj dobi. Cijeli menadžment i svi zaposleni su usmjereni prema našem korisniku i kroz timski rad pružamo kvalitetnu uslugu" - naglasio je Ćapin. 

(avaz.ba)