LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Pocela rekonstrukcija ulice Safvet-bega Basagica
A+ R A-
06-04-2017

Pocela rekonstrukcija ulice Safvet-bega Basagica

Rate this item
(6 votes)

rekonstrukcija ulica_safet_beg_basagica_stari_grad

Počela je rekonstrukcija jedne od najdužih i najprometnijih ulica u Starom Gradu, ulice Safvet-bega Bašagića. Izvodi se prva faza radova u gornjem dijelu ulice, od spoja sa ulicom Alije Nametka do raskrsnice sa ulicom Pirin brijeg. Trenutno se radi mašinski iskop i uklanjanje oštećenog asfalta, a radovi će se izvoditi na dijelu ulice u dužini od 275 metara.

Kao što je već ranije pisano, rekonstrukcija i sanacija ulice Safvet-bega Bašagića je projekat koji iziskuje značajna ulaganja, pa je planirano da se izvodi u tri faze. Prva faza planirana je u ovoj godini, a vrijednost radova koji će se izvesti iznosi 116.350 KM. Preostale dvije faze radit će se narednih godina, obezbjeđivanjem neophodnih sredstava kroz budžet Općine Stari Grad.

Prema projektu, ulica Safvet-bega Bašagića koju je potrebno sanirati ukupno je duga je više od 900 metara, a planirano je da se uradi novi asfalt uz izdizanje slivnika, šibera i rešetki, kao i novi trotoari čiji će nivo onemogućavati parkiranje automobila. Prva faza radi se na dijelu od spoja sa ulicom Alije Nametka do raskrsnice sa ulicom Pirin brijeg, u dužini od 265 metara. Druga faza obuhvatit će 364 metra ulice od Pirinog brijega do ulice Ulomljenica, a treća od Ulomljenice do Bakija, u dužini od 266 metara. Vrijednost svih radova iznosit će preko 750.000 KM.

Ulica Safvet-bega Bašagića, jedna od najdužih i najprometnijih ulica u Starom Gradu, koja vodi od Baščaršijskog trga pa sve do pod Grličića brdo.

(sa-c.net)