10-04-2017

Ruglo glavnog grada mjesecno doceka vise od 100.000 ljudi

Rate this item
(9 votes)

zeljeznicka stanica_sarajevo_sa-c.net

Turisti i posjetioci koji autobusima i vozovima stignu u naš grad zaprepaste se prizorom koji ih zatekne odmah po dolasku. Autobuska stanica, koja je sagrađena prije 50 godina i koju su građani dobili kao poklon za 6. april kao moderan gradski objekt, danas izgleda sablasno i trošno. Slično je i sa Željezničkom stanicom. 

Zapuštena fontana 

Stanica i Trg žrtava genocida u Srebrenici svojim izgledom šalju ružnu sliku i ostavljaju vrlo loš prvi dojam o glavnom gradu. Polomljene ploče, uništene klupe, smeće u fontani, veliki broj prosjaka i narkomana, samo su neki od problema koje prvo primijete. 

A, koliko je ustvari sve neuređeno i zapušteno, govori i činjenica da su uposlenici, da bi spriječili putnike da u krug stanice ulaze bez karte, zaključane kapije premazali crnom tovatnom mašću. 

Neizvjestan početak obnove 

Iako je ranije najavljivano da će kompletna obnova Autobuske stanice početi ove godine, to se još nije desilo. Iz Općine Novo Sarajevo kazali su nam da je OV usvojio odluke o urbanističkom projektu još 2007. godine. 

“Planskim dokumentom predviđena je izgradnja stanične zgrade s peronima, podzemnom garažom, supermarketom, trgovačkim centrom…” - naveli su iz Opštine. 

(avaz.ba/foto:sa-c.net)


back to top