LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Indijski Jaya Motors u Zavidovicima: U planu pogon za proizvodnju traktora
A+ R A-
17-04-2017

Indijski Jaya Motors u Zavidovicima: U planu pogon za proizvodnju traktora

Rate this item
(3 votes)

zavidovici sastanak_jaya_motors

Općinu Zavidovići posjetila je delegacija iz uprave privrednog društva Jaya Motors iz Indije.

Jaya Motors je kompanija sa dobrom reputacijom u proizvodnji dijelova za motorna vozila. Zainteresovanost za saradnju sa općinom Zavidovići javila se preko udruženja „GEOPA“ iz Zenice.

Toplu dobrodošlicu delegaciji iz Indije u sastavu Gehlot Virender Singh i Sheoran Tosh Kumar poželio je načelnik općine Hašim Mujanović, te je upriličen sastanak u prostorijama Općine Zavidovići. Potencijalni investitori su izrazili zainteresovanost za moguće otvaranje pogona za proizvodnju traktora. Nakon toga investitori su upoznati sa potencijalima kojima raspolaže naša općina, te su se uputili u obilazak nekih od proizvodnih pogona na području naše općine.

Došlo se do zaključka da se sa pokretanjem ovakvog vida proizvodnje otvaraju nove mogućnosti i potrebe za razvoj srodnih malih i srednjih preduzeća. Kao rezultat provedenih aktivnosti potpisan je Protokol o saradnji i namjeri njihovog investiranja u našu općinu. Naposlijetku, načelnik je izrazio interes za buduću saradnju, te je obećao da će im pružiti svu potrebnu podršku, saopšteno je na službenoj web stranici Općine Zavidovići.

(sa-c.net)