LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Nastavljeni radovi na luksuznom sportsko-turistickom kompleksu
A+ R A-
17-04-2017

Nastavljeni radovi na luksuznom sportsko-turistickom kompleksu

Rate this item
(5 votes)

biser rostova_foto_avaz

Projekt gradnje “Bisera Rostova”, luksuznog sportsko-turističkog kompleksa, koji finansiraju ulagači iz Katara, nakon višemjesečnog zastoja, bit će nastavljen.

Investitori ogorčeni

Zatvaranje vanjske konstrukcije objekta je pri kraju, a uskoro, kako najavljuje koordinator projekta, bivši bugojanski rukometaš Asim Šahman, slijedi unutrašnje uređivanje. Novac za gradnju je, kaže Šahman, nekoliko puta vraćan nazad, u Katar. 

“Problemi su počeli kada je prošle godine u ovo doba zbog nekog razloga novac nekoliko puta vraćan u Katar. Da li se radilo o politici, strahu od pranja novca putem investicija iz arapskog svijeta ili tek o promjeni u bankarskom sistemu BiH, ne znam, ali nekoliko puta nismo uspjeli prebaciti sredstva potrebna za gradnju” - rekao je Šahman.

Dodao je da su arapski investitori bili ogorčeni.

“Žustro su reagirali, rekli su da se ne bi ni upuštali u projekt da su znali da će ih sve ovo čekati, ali su se poslije pomirili s našom birokratijom” - kaže Šahman.

Izmjene projekta

Sada je, dodaje, taj problem riješen, a prvobitni plan projekta doživio je neke izmjene. 

“Osim rukometne, imat ćemo još dvije dvorane za trening, nogometno igralište s nekoliko redova tribina, pomoćni teren, teniske terene, spa centar, restorane i sve što je potrebno jednom ovakvom kompleksu za pripremu sportskih ekipa. Odustali smo od gradnje velikog hotela, sve ćemo, vjerovatno, riješiti gradnjom bungalova” - rekao je Šahman.

(avaz.ba)