LoginRegister
Home » News Archive » Other News » U naselju Aneks otvoren novoizgradjeni objekat mjesne zajednice
A+ R A-
10-05-2017

U naselju Aneks otvoren novoizgradjeni objekat mjesne zajednice

Rate this item
(3 votes)

mjesna zajednica_aneks_otvorenje

Svečano je otvoren novoizgrađeni objekat  mjesne zajednice u naselju Aneks, na čiju su izgradnju stanovnici ovog naselja dugo čekeli.

Uz prigodan kulturno-umjetnički program, objekat su otvorili načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i predsjednik Savjeta MZ Rahman Babić i na taj način čestitali građanima Dan ove mjesne zajednice i 39. godišnjicu njenog postojanja.  

Izgradnja objekta dugogodišnji je zahtjev Savjeta Mjesne zajednice i građana ovog područja, obzirom da je mjesna zajednica proteklih godina bila smještena u suterenu jedne stambene zgrade u prostorijama koje nisu bile adekvatne za rad, sa puno vlage i bez sale za sastanke. Izgradnjom objekta omogućeni su bolji uslovi za rad sa građanima, a prostor oko objekta je hortikulturno uređen, što je dodatno uljepšalo ovaj dio naselja.  

„Sretan sam da smo u toku dvije godine u jednoj od najvećih mjesnih zajednica otvorili dva značajna objekta. Prošle godine smo zajedno sa Javnom ustanovom Dom zdravlja Kantona Sarajevo otvorili ambulantu porodične medicine, a ove godine i objekat mjesne zajednice, koji ima sve potrebne uslove za rad. Izgradnjom jednog lijepog objekta čestitali smo građanima Dan MZ“, rekao je načelnik Efendić.

Otvaranju objekta, među brojnim građanima prisustvovala je i 74- godišnja Karmela Juričić, koja je stanovnica ovog naselja još od 1967. godine. Karmela je izrazila zadovoljstvo zbog novih sadržaja, posebno ambulante i mjesne zajednice. Voljela bi, kaže, kada bi se još uveo Centrotransov prevoz, kako bi minibuska linija Otoka-Aneks bila redovnija. „Inače, sve što se uradilo u proteklom periodu je jako lijepo i promijenilo je izgled naselja“, ističe Karmela.

Uz ambulantu i mjesnu zajednicu, najznačajniji  projekat koji se realizira na području ove mjesne zajednice je svakako izgradnja škole na Aneksu, koju Općina Novi Grad gradi zajedno sa Općinom Novo Sarajevo i Ministarstvom obrazovanja nauke i mladih KS-a. To su objekti koji u potpunosti mijenjaju život u ovom dijelu Novog Grada.

(sa-c.net)