LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Odabran izvodjac radova za izgradnju modernog kargo skladista u Banjoj Luci
A+ R A-
12-05-2017

Odabran izvodjac radova za izgradnju modernog kargo skladista u Banjoj Luci

Rate this item
(2 votes)

aerodrom banjaluka_kargo_idejno

Aerodromi Republike Srpske odabrali su izvođača radova na izgradnji skladišnog objekta za potrebe kargo–teretnog saobraćaja u okviru kompleksa Aerodrom Banja Luka.

Posao vrijedan 1.200.000,00 KM bez PDV-a dobila je banjalučka kompanija Delta MD d.o.o. Banja Luka, saznaje Akta.ba.

Izgradnja kargo skladišta površine 1.360 m2, objekta za potrebe kargo – teretnog saobraćaja gradit će se po sistemu "ključ u ruke".

Prema Investicionom programu koji je usvojila Skupština akcionara, Aerodromu Banja Luka je odobren zajam od 7 miliona KM kod IRBRS. Ulaganja po osnovu Investicionog programa će se realizovati tokom 2017. godine, i podrazumjevaju Izgradnju savremenog kargo skladišta koje obuhvata skladišne prostore namijenjene za robe koje zahtjevaju posebne sanitarno higijenske uslove, kao i prostore za univerzalne robe, odnosno robe koje ne zahtjevaju poseban tretman.

Također, projektom je predviđeno proširenje aerodromske zgrade odnosno putničkog terminala sa dodatnih 354 m² (proširenje dolaznog gejta, povećanje kapaciteta sanitarnih čvorova, povećanje brojakancelarija, i sl), te nabavka aerodromske opreme; sistem za osvjetljavanje i obilježavanje poletno-sletne staze, spojnica, stajanke i tehničke platforme, vertikalni kargo utovarivač, kargomanipulativna oprema, itd.

Pomenuta ulaganja u infrastrukturu i opremu podižu standarde pružanja usluga u vazduhoplovstvu na značajno viši nivo, što Aerodromima, RS otvara mnoge nove mogućnosti u razvoju kako kargo tako i putničkog saobraćaja.

"Željeli bismo se pozicionirati kao značajan kargo centar u regionu i šire. Mislimo da postoji realna osnova za takve pretpostavke prvenstveno zbog dobre strateške pozicije našeg aerodroma. Mi smo otvoreni za sve vrste saradnje pa tako i sa low cost kompanijama, iako naše opredjeljenje jeste prvenstveno razvoj „tradicionalnog“- redovnog linijskog putničkog saobraćaja i robnog odnosno kargo saobraćaja", rečeno je iz uprave Aerodroma RS.

(Akta.ba)