LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Do kraja 2018. planiran zavrsetak stambeno-poslovnog objekta Veneto Otoka
A+ R A-
13-05-2017

Do kraja 2018. planiran zavrsetak stambeno-poslovnog objekta Veneto Otoka

Rate this item
(22 votes)

03 veneto_otoka_04.05.2017

Kompanija Aluveneto d.o.o. u saradnji i pod kontrolom matičnog društva Unioninvest d.d. Sarajevo, investira i gradi moderni stambeno-poslovni objekat VENETO OTOKA – mjesto komfornog stanovanja.

''Objekat se gradi na atraktivnoj lokaciji uz glavnu saobraćajnicu i samom ulazu u novo naselje na Otoci, na uglu ulice Bulevar Meše Selimovića sa južne strane i ulice Srđana Aleksića sa zapadne strane'', potvrdili su iz Unioninvesta.

Dodaju da je objekat projektovan od strane domaćih renomiranih projektanata, a izvođenje radova i nadzor je također povjeren domaćim renomiranim izvođačima i inžinjerima. Radi se o objektu bruto površine od 34.000 m2.

Cjelokupnu izgradnju projekta pratit će predstavnici domaćeg investitora, sa 100% domaćim kapitalom.

''Za svaku stambenu jedinicu je predviđeno parking mjesto u dva podzemna nivoa garaža (ukupan kapacitet 228), a na nivou prizemlja su vanjska parking mjesta za poslovne prostore. Na etaži prizemlja su predviđeni poslovni prostori različitih kvadratura od 355 m2-465 m2'', navode za Akta.ba iz ove kompanije.

Dodaju da se od I do X etaže  gradi jedanaest tipova stanova, kvadrature od 52 m2 do 117 m2. Osnovna opremljenost stana podrazumijeva i uključuje podne obloge, keramičke pločice, opremljena kupatila, split sistem i priključke za energente.

''Tipovi stanova su većinom projektovani sa fleksibilnom mogućnošću dogradnje dodatne male sobe'', ističu iz Unioninvesta.

Na etažama XI i XII projektovani su penthouse-LOFT stanovi sa prostranim terasama i atraktivnim panoramskim pogledom na cijeli grad. U objektu su predviđena 4 lifta, a na svakoj etaži se nalaze ostave, koje čine sastavni dio svake stambene jedinice. Planirani završetak radova je decembar 2018. godine.

(Akta.ba)