LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Dato neophodno pravno misljenje za nastavak realizacije projekta izgradnje Juzne longitudinale
A+ R A-
17-05-2017

Dato neophodno pravno misljenje za nastavak realizacije projekta izgradnje Juzne longitudinale

Rate this item
(5 votes)

juzna longitudinala_februar_2017_yt_4Life

Na inicijativu ministra pravde i uprave Kantona Sarajevo Marija Nenadića, održan je sastanak predstavnika ovog ministarstva, Ministarstva finansija i Direkcije za puteve KS. Tema sastanka je bio nastavak realizacije projekta izgradnje Južne longitudinale, a koji su Vlada KS i Direkcija za puteve zaključili sa EBRD-om.

Osim ministra Nenadića, sastanku su prisustvovali njegovi pomoćnici Irena Zima i Hasan Zemanić kao i sekretar u tom ministarstvu Indira Šulović, te pomoćnica ministra finansija KS Branka Arslanagić i direktor Direkcije Nermin Drnda.

Ministar Nenadić je u saradnji sa Ministarstvom finansija pripremio neophodno pravno mišljenje kako bi se učinili oprativnim amandmani na osnovni ugovor a koji omogućavaju angažiranje dodatnih sredstava za realizaciju pomenutog projekta. Kako je obrazložio, shvatajući važnost ovog pitanja riješio je određene pravne i druge nedoumice, te je sa prisutnima dogovorio i potpisao neophodno pravno mišljenje čime su se stvorili neophodni pravni i drugi preduvjeti za nastavak realizacije projekta.

U skladu s procedurom koja je još 2013. godine utvrđena u Vladi KS, pravno mišljenje na sve akte koji se donose u vezi s ovim sporazumom tako i na amandmane na tekst osnovnog sporazuma ne mogu se realizirati dok ministar pravde i uprave ne da odgovarajuće pravno mišljenje, što je u ovom slučaju ministar Nenadić i učinio u roku od 24 sata, a na zahtjev Ministarstva finansija KS.

Potcrtao je da je ova aktivnost kompatibilna sa drugim aktivnostima koje provode nadležna ministarstva u Vladi kao i Skupština KS, a u smislu konačnog rješavanja pitanja Južne longitudinale i svih njenih dijelova, saopšteno je iz Press službe KS.

(sa-c.net)