LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Projekat koji ce promijeniti buducnost Visokog
A+ R A-
26-05-2017

Projekat koji ce promijeniti buducnost Visokog

Rate this item
(7 votes)

01 ViLand_visoko

ViLand je novi projekat koji će promijeniti budućnost Visokog. Začetnik ovog projekta je Halim Zukić.

Projekt je zamišljen kao sportsko-rekreativni zabavni centar, multifunkcionalni centar koji svojim gabaritima, svojim sadržajima prevazilazi sve dosadašnje projekte, te će kao takav predstavljati jedan novi sadržaj koji će uticati na kvalitet života građana i privući značajan broj turista.

Projekat će činiti sportski sadržaji, odnosno veliki fudbalski teren sa vještačkom travom, atletska staza, multifunkcionalni sportski teren sa vještačkom travom, jedan sportski teren sa vještačkom travom za mali nogomet za djecu, bazeni...

Biće postavljen i vanjski fitness koji će imati sprave za osobe sa posebnim potrebama, trim stazu, biciklističku stazu koja će se protezati cijelom kasarnom, te hotel.

U budućnosti začetnik ideje planira osnovati Fakultet za hotelijersto i turizam.

Izgradnjom ovog projekta građani Visokog će imati jedan bolji kvalitet života, a otvaranjem kompleksa biće otvorena i nova radna mjesta. Konačan benefit će nastati kada kompleks počne primati turiste.

Za poslovni portal Akta.ba Zukić je kazao kako ulaze u proceduru pribavljanja potrebnih odobrenja i usaglašavanja s planskom dokumentacijom.

"Po pribavljanju istih, namjera nam je odmah pristupiti investiciji i dovršiti u relativno kratkom vremenu, obzirom da se uglavnom radi o rekonstrukciji već postojećih objekata", istaknuo je Zukić.

(Akta.ba)