LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Uskoro izgradnja biciklisticke staze na potezu od Otoke do Socijalnog
A+ R A-
31-05-2017

Uskoro izgradnja biciklisticke staze na potezu od Otoke do Socijalnog

Rate this item
(6 votes)

biciklistička-stazaIzgradnja biciklističke staze kroz općinu Novo Sarajevo, na potezu od Otoke do Socijalnog, trebalo bi da počne u junu, piše Avaz.

Za izvođača radova izabrana je firma Bosman, koja će za ovaj posao dobiti 433.769 KM. Kako je predviđeno, trasa od Otoke do Čengić-Vile ići će duž ulice Bulevar Meše Selimović do mosta Malezijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva. Od mosta prelazi na lijevu stranu obale Miljacke i duž ulice Aleje lipa, dalje preko mosta Topal Osman-paše, do raskrsnice kod Socijalnog te pravcem iz grada prema Otoci prolazi duž ulica Zmaja od Bosne i Bulevar Meše Selimovića.

"Grad je za ovaj projekt lani na raspolaganju imao 300.000 KM i u skladu s tim odlučili smo se za dionicu od Otoke do Socijalnog. Prošle godine je ovaj projekt sa 300.000 KM podržalo i Ministarstvo saobraćaja KS. U budžetu Grada za 2017. za izgradnju biciklističke staze planirano je 600.000 KM" – kazali su iz Grada i dodali da bi treća faza od Socijalnog do Skenderije trebala početi do kraja godine.

Također, u toku je i izrada idejnog rješenja biciklističke staze kroz općinu Centar. Nakon što Općina i Ministarstvo saobraćaja usaglase stavove, počet će izrada idejnog projekta i pribavljanje dozvole za građenje.

(avaz.ba)