LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » U zavrsnoj fazi gradnja pjesacke i biciklisticke staze na Sipu
A+ R A-
01-06-2017

U zavrsnoj fazi gradnja pjesacke i biciklisticke staze na Sipu

Rate this item
(2 votes)

pjesacka i_biciklisticka_staza_sip

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajandžić je tokom jučerašnjeg dana obišao lokaciju gdje se izvode radovi koji su započeli 24. maja ove godine na osnovu njegovog naloga za početak radova. Inicijativu za izgradnju staze su uputili stanovnici ovog dijela općine Centar putem vijećnika Općinskog vijeća Centar.

"Ukupna dužina staze iznosi oko 500 metara, a širina je četiri metra. Nakon mašinskog iskopa zemlje krenuli smo sa postavljanjem tampona od kamene frakcije. Također planiramo urediti rubove ove staze kako bi spriječili njeno oštećenje. Ova staza je privremeno rješenje do privođenja zemljišta krajnjoj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom", objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“ koja je angažovana kao izvođač radova na osnovu ugovora o izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području Centra.

Pomenuta pješačka i biciklistička staza započinje kod Hyundai salona na Šipu (Branilaca Šipa 4c) do šetališta na gradskom parku Jezero.

Na ovaj način stanovnicima Šipa će biti mnogo lakše doći do parka na Jezeru koji je postao oaza mira u kojoj stanovnici općine Centar uživaju u prirodnom ambijentu.

(sa-c.net)