LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Zavrsena izgradnja pjesacke i biciklisticke staze na Sipu
A+ R A-
09-06-2017

Zavrsena izgradnja pjesacke i biciklisticke staze na Sipu

Rate this item
(5 votes)

biciklisticka i_pjesacka_staza_sip_foto_opstina_centarTokom proteklih nekoliko dana radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na izgradnji pješačke i biciklističke staze koja povezuje naselje Šip sa gradskim parkom na Jezeru, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.

Podsjećamo, na inicijativu stanovnika Šipa načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić izdao je nalog za početak radova sa ciljem da se obezbijedi nesmetana putna komunikacija pješacima i biciklistima koji žele uživati u zelenoj oazi, u parku Jezero.

Ukupna dužina izgrađene staze iznosi oko 500 metara, a širina je četiri metra.

"Nakon mašinskog iskopa zemlje postavljen je tampon od kamene frakcije, te su uređeni rubovi staze kako bi se spriječilo njeno oštećenje. Izgrađena staza je privremeno rješenje do privođenja zemljišta krajnjoj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom", objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“ koja je angažovana kao izvođač radova na osnovu ugovora o izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području Centra.

Pomenuta pješačka i biciklistička staza započinje kod Hyundai salona na Šipu (Branilaca Šipa 4c) do šetališta na gradskom parku Jezero.

(sa-c.net)