10-06-2017

Napreduju radovi na Juznoj longitudinali: Ulica Azize Sacirbegovic pod novim asfaltom

Rate this item
(4 votes)

ulica azize_sacirbegovic_asfaltiranje_foto_faktor

Asfaltiranje sarajevske ulice Azize Šaćirbegović bit će završeno ovog vikenda, potvrdili su iz Euroasfalta, koji izvodi radove.

Ova ulica se asfaltira u sklopu projekta Južne longitudinale sve do mosta Malta. Preko vikenda završit će se asfaltiranje, a poslije toga će se raditi na izmještanju slivnika i trotoara.

"Na izgradnji Južne longitudinale vrše se pripreme za izmještanje na novoizgrađenu saobraćajnu traku od Željinog stadiona Grbavica prema budućem rondou na Hrasno Brdu. Na tom dijelu će za nekoliko dana biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađeni dio ceste i započet će se rekonstrukcija druge trake spomenute saobraćajnice. Najvjerovatnije za nekih 30 do 45 dana saobraćaj će se zbog radova preusmjeriti od Željinog stadiona prema Kupreškoj ulici" – izjavio je za Faktor Faruk Medošević, rukovodilac projekta Euroasfalta na izgradnji Južne longitidunale.

Uz izgradnju Južne longitudinale gradi se i nova kanalizaciona mreža koja se postavlja ispod ceste.

"Zatim bi trebala krenuti izgradnja kružnog toka na Hrasnom brdu, ali to će se tek uraditi nakon što se završi projektna dokumentacija da se stanovnici Hrasnog brda mogu direktno automobilima uključiti u kružni tok. U narednoj sedmici počet će radovi na raskrsnici između Gradačačke i Prijedorske ulice" – kazao je Medošević.

(Faktor.ba)


back to top