LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Delta pocela izgradnju soping mola u Banjaluci vrijednog 70 mil EUR
A+ R A-
29-06-2017

Delta pocela izgradnju soping mola u Banjaluci vrijednog 70 mil EUR

Rate this item
(2 votes)

delta planet_banjaluka_3D

Kompanija Delta Real Estate počela je danas izgradnju šoping mola Delta Planet u Banjaluci. Tržni centar površine 62.500 metara kvadratnih biće najveći u BiH, a investicija je vrijedna 70 mil EUR. Svečano otvaranje mola planirano je na jesen 2018. godine.

Dejan Jeremić, viši potpredsjednik za operativne poslove Delta Holdinga, rekao da je ovo najveća investicija Delte u 2017. godini i da gradnjom ovog tržnog centra i otvaranjem hotela u Ljubljani, potvrđuju regionalno širenje.

"Želim da se zahvalim nadležnim institucijama na saradnji jer smo za dva i po mjeseca uspjeli da dobijemo sve neophodne dozvole za otvaranje gradilišta. To je primjer pravog odnosa prema investitorima. Radujemo se što ćemo građanima Banjaluke i regiona omogućiti da kupuju, zabave se i uživaju u sadržajima našeg centra" - izjavio je Jeremić.

Novi tržni centar dovešće poznate svjetske brendove u Banjaluku, a mnogi od njih će se prvi put predstaviti na ovom tržištu. Osim prodavnica, u centru će se naći i bioskop na 1.500 m2 sa pet bioskopskih sala i najmodernijom tehnologijom. Tržni centar imaće 1.000 parking mesta, supermarket i dio sa restoranima.

Na izgradnji Delta Planeta biće angažovano više od 500 ljudi, a po otvaranju šoping mola biće zaposleno 2.500 radnika.

Delta Real Estate posluje u okviru Delta Holdinga. Poznata je po izgradnji šoping molova Delta City u Beogradu i Podgorici, Delta Park u Kragujevcu, naselja Belvil na Novom Beogradu. Kompanija strateški svoje poslovanje širi na region i zemlje EU, a u septembru ove godine otvara hotel InterContinetal u Ljubljani.

(eKapija.com)