LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Na Vlasicu se gradi stadion, u planu izgradnja hotela, skakaonice i setalista
A+ R A-
04-07-2017

Na Vlasicu se gradi stadion, u planu izgradnja hotela, skakaonice i setalista

Rate this item
(5 votes)

vlasic rekonstrukcija_skakaonice_u_hotel

U naredna dva mjeseca na platou Babanovca na Vlašiću bi trebala biti završena izgradnja savremenog fudbalskog stadiona koji se gradi po FIFA standardima.

Investitor ovog projekta je Ozon iz Travnika koji je u projekat investirao oko 4,5 miliona mraka.

Goran Šarić, jedan od vlasnika Ozona kazao je kako se sa projektom malo kasni, jer je državna administracija kasnila sa izdavanjem dozvola koje prate projekat.

"Budući sportski teren koristit će svima, kako onim smještenim u  hotelima, pansionima, vikendicama, tako i sportistima i rekreativcima", pojasnio je Šarić.

Stadion će biti sa umjetnom travom koja je po FIFA standardima, a predviđena je i staza dimenzija 2,5 metara sa svake strane i ograda na rubovima. U suterenu fudbalskog stadiona nalazit će garaže i poslovni prostori, kao i tribine i svlačionice za igrače.

Izvođač radova na ovom projektu je firma Inženjering 1 iz Jelaha.

Ovoj projekat nije jedini koji Ozon planira realizovati na ovoj bh. planini. U planu je izgradnja vertikalnog transporta kroz implementaciju sjedešnjice (četverosjed Babanovac).

Za ovaj projekat kako kaže Šarić čeka se građevinska dozvola, dok bi hotel, skakaonica i šetalište trebali da se grade u neredne tri-četiri godine.

"Idejni i izvedbeni projekti su završen, a budući hotel zauzimat će 4.500 m2 i planirano je da bude sa pet zvjezdica. Šetalište će se graditi odmah po izgradnji hotela i treba da se uklopi u konture hotela", pojasnio je Šarić.

Ispod pogledajte video prezentaciju projekta koju je uradila firma Makea iz Sarajeva.

(Akta.ba)