LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Zavrsni radovi na uredjenju kruznog toka u naselju Jagomir
A+ R A-
11-07-2017

Zavrsni radovi na uredjenju kruznog toka u naselju Jagomir

Rate this item
(3 votes)

jagomir kruzni_tok_11_jul_17Tokom današnjeg dana planirano je okončanje radova na uređenju kružnog toka u Nahorevskoj ulici na lokalitetu Jagomir (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“).

Radove finansira Općina Centar i za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila je 84.000 KM.

Radove na pomenutoj lokaciji je tokom jučerašnjeg dana obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić kojem je predstavnik građevinske firme „Grakop“, koja je angažovana za izvođenje radova, objasnio da su preostali završni radovi na postavljanju granitnih kocki oko centralnog kruga, te uređenje malog dijela trotoara, što bi po njihovim procjenama trebalo biti završeno tokom današnjeg dana.

Prema glavnom projektu, kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, tokom realizacije uklonjena je kompletna konstrukcija saobraćajnice i postavljena nova kolovozna konstrukcija i tamponska podloga. S ciljem sprečavanja oštećenja novog asfalta i kolovozne konstrukcije ugrađen je sistem za odvod podzemnih i površinskih voda sa pet novih slivnika i 115 metara položenih drenažnih cijevi i 60 metara plastičnih cijevi, koje su sprovedene u obližnje korito Koševskog potoka.

Tokom radova su uklonjeni oštećeni betonski ivičnjaci umjesto kojih je ugrađeno 300 metara novih. Na kraju radova je postavljeno oko 950 kvadratnih metara novog asfalta na kojem će biti iscrtana horizontalna, te duž saobraćajnice biće postavljena nova vertikalna saobraćajna signalizacija. Radovi koji su započeli 10. juna ove godine su okončani u planiranom roku od 25 dana. Za nadzor ovih radova je bila zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

(sa-c.net)