LoginRegister
Home » News Archive » Other News » KCUS: TIKA podrzava izgradnju nove Klinike za hematologiju
A+ R A-
14-07-2017

KCUS: TIKA podrzava izgradnju nove Klinike za hematologiju

Rate this item
(2 votes)

klinicki centar_univerziteta_u_sarajevo_foto_N1Izvršena je primopredaja dokumentacije i prostora za izgradnju nove Klinike za hematologiju u Centralnom medicinskom bloku (CMB) na 13. etaži u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Primopredaja je izvršena između Turske Agencije za saradnju i koordinaciju – TIKA i KCUS-a.

Primopredaji su prisustvovali generalna direktorica prof. dr. Sebija Izetbegović, koordinator TIKA-e za BiH Omer Faruk Alimci i njihovi saradnici.

Projekat je od izuzetno velikog značaja za Kliniku za hematologiju i KCUS, jer će se njegovom realizacijom poboljšati uvjeti liječenja pacijenata, kao i uvjeti rada uposlenika. Projektom je predviđena izgradnja i uređenje prostora od oko 1.700 kvadratnih metara na CMB 13 sprat, lamela C.

"Agencija TIKA je u nekoliko pregovora u posljednjih godinu sa menadžmentom KCUS-a odlučila pomoći nastavku izgradnje Centralnog medicinskog bloka. Izgradnja CMB je započela 1989. godine i tekla je vrlo sporo i neusklađeno sa potrebama klinika. Riječ je o vrlo ambicioznom i velikom projektu, a do sada je izgrađeno samo 20.000  kvadratnih metara od ukupno 50.000 kvadrata. Plan ovog menadžmenta je izgraditi preostalih 30.000 kvadratnih metara CMB-a" - rekla je prof. dr. Izetbegović.

Pacijenti klinike za hematologiju zatečeni su, početkom 2016. godine, u najlošijim mogućim uslovima. Menadžment KCUS-a je privremeno preselio kliniku u uslovniji prostor a napori su usmjereni u trajno i kvalitetno rješenje. 

Koordinator  TIKA-e za BiH Omer Faruk Alimci poručio je da će se ovakvi projekti nastaviti, te se zahvalio menadžmentu KCUS na gostoprimstvu i saradnji.

(Faktor.ba/foto:N1)