LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Izabran izvodjac radova: Pocinje izgradnja savremene trznice u Ilijasu
A+ R A-
19-07-2017

Izabran izvodjac radova: Pocinje izgradnja savremene trznice u Ilijasu

Rate this item
(3 votes)

trznica ilijas_idejno

Fazum gradnja dobila je posao izgradnje savremene tržnice u Ilijašu na lokalitetu Banovac. Objekat će se sastojati od zatvorene i otvorene pijace sa nadstrešnicama.

Ugovor između navedene kompanije i Općine već je potpisan. Vrijednost projekta je oko 600.000,00 KM.

Buduća tržnica će predstavljati mjesto gdje će ilijaški poljoprivrednici moći plasirati svoje proizvode svaki dan, a ne samo subotom, kako je bilo do sada.

"Gradska pijaca je upravo ono što nedostaje Ilijašu i građani Ilijaša su evo dočekali da počnemo sa izgradnjom ovog objekta koji će se sastojati od zatvorenog dijela dimenzija 15×20 metara, i otvorenog dijela, odnosno nadstrešnice dimenzija 20×25 metara. Ovaj projekat je jedan od najznačajnijih projekata koji će ove godine da realizuje Općina Ilijaš kroz svoj Budžet. Dakle, građani Ilijaša dobit će jednu modernu Gradsku tržnicu u kojoj će se moći prodavati proizvodi animalnog porijekla, mlijeko, jaja itd. Dobit ćemo jedan moderan objekat, i građani ne samo da će moći da imaju pijačni dan subotom, izgradnjom tržnice stvaraju se pretpostavke da građani Ilijaša mogu svaki dan nabavljati proizvode u svom gradu. Isto tako, poljoprivredni proizvođači sa područja općine Ilijaš naći će prostor i mogućnost plasiranje svojih proizvoda", kazala je Merima Osmanović, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Općine Ilijaš.

Radovi će početi za deset dana. Nadzor nad projektom je povjeren firmi Construct d.o.o. iz Zavidovića. 

Izgradnjom nove tržnice Općina Ilijaš, riješit će jedno od prioritetnih pitanja u 2017. godini. Radovi na izgradnji trajat će 120 dana, a sam idejni projekt koncipiran je tako da se prvenstveno zadovolje potrebe sadašnjih i budućih korisnika, te da se uveliko poboljša kvaliteta prostora, a samim tim i okruženja.

(Akta.ba)