LoginRegister
Home » News Archive » Other News » Hotel Novotel u Sarajevu otvara vrata u septembru
A+ R A-
30-07-2017

Hotel Novotel u Sarajevu otvara vrata u septembru

Rate this item
(9 votes)

DSC06517Hotel Bristol u Sarajevu, koji je ulaskom u porodicu AccorHotels promijenio naziv u Novotel, otvorit će svoja vrata pod novim brandom u septembru.

Otvorenje Novotel hotela Sarajevo u septembru najavljeno je na službenoj stranici Novotela.
Hotel u "srcu Sarajeva" već reklamira potencijalnim gostima svoje prostrane i udobne sobe i autentičnu i tradicionalnu i internacionalnu kuhinju.
Navodi se i kako je hotel halal certificiran, što upućuje da će halal orijentacija hotela i dalje biti njegovana.

Al Shiddy Group je u maju sa poljskim Orbis Groupom, strateškim partnerom AccorHotels u istočnoj Evropi, potpisao franšizni ugovor za hotel Novotel, čime se sarajevski hotel Bristol pridružuje Novotelovoj mreži popularne tzv. "midscale" klase hotelskih brandova.

Franšizni ugovor za hotel Bristol najava je širenja branda Novotel na cijelom Balkanu, što je jasno otkrio lles Clavie, predsjednik i izvršni direktor Orbis Hotel Groupa, kazavši da lanac planira razviti mrežu hotela na Balkanu i Istočnoj Evropi.

Orbis Hotel Group je najveća mreža hotela u Poljskoj i istočnoj Evropi.
Orbis obuhvaća 117 hotela i jedini je dobavljač svih marki AccorHotels u 16 zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Latviju, Litvu, Makedoniju, Moldaviju, Crnu Goru, Poljsku, Rumuniju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju.

Osim Novotel projekta, Al Shiddi Group je u aprilu ušao u franšizni ugovor s Swissotelom, dijelom AccorHotels, za razvoj novog urbanog hotela sa 218 soba u Sarajevu, koji će se otvoriti početkom 2018. godine.

(Indikator.ba)