LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Zavrseno projektno rjesenje: Pocinje gradnja kruznog toka kod pekare AS na Hrasnom Brdu
A+ R A-
31-07-2017

Zavrseno projektno rjesenje: Pocinje gradnja kruznog toka kod pekare AS na Hrasnom Brdu

Rate this item
(6 votes)

juzna longitudinala_kruzni_tok_mart_2017_scr_yt_4Life

Gradnja Južne longitudinale na Grbavici napreduje punom parom. Završeno je projektno rješenje za kružni tok kod pekare AS na Hrasnom Brdu i radovi će početi naredne sedmice. 

Naime, zbog protesta mještana Hrasnog Brda gradnja kružnog toka nije bila moguća, jer nije ostavljena mogućnost direktnog uključenja u kružni tok. Novo projektno rješenje ispunilo je zahtjeve mještana.

Nova traka

Dok se čekalo novo rješenje, radnici firme "Euroasfalt" sagradili su novu saobraćajnu traku na koju je izmješten saobraćaj i počeli su s rekonstrukcijom postojeće trake.

"Trenutno se radi rekonstrukcija od spoja raskrsnica u ulicama Topal Osman-paše i Zvorničke do raskrsnice Hrasno brdo. Tu smo već izmjestili instalacije vodovoda i kanalizacije" - rekao nam je šef gradilišta Faruk Medošević.

Sanacija klizišta

Na gradilištu Južne longitudinale, u hodu se rješavaju i drugi problemi. U toku je sanacija klizišta "Čenga" kako bi se gradnja mogla nastaviti do spoja ulica Hamdije Čemerlića i Zvorničke.

"Završeni su potporni šipovi, a trenutno se grade potporni zidovi i izmještaju instalacije kanalizacije. Sanacija klizišta trebala bi biti završena za 15 dana, čime će se steći uvjeti i za gradnju trase prema raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića i Zvorničke" - istakao je Medošević.

(avaz.ba/foto:yt/4Life)