LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Buduci izgled Vakufske pijace u Sanskom Mostu
A+ R A-
12-08-2017

Buduci izgled Vakufske pijace u Sanskom Mostu

Rate this item
(2 votes)

sanski most_vakufska_pijaca_yt_scr

Idejno rješenje budućeg izgleda ovog prostora, kojim se predviđa izgradnja gradske pijace sa svim pratećim sadržajima po uzoru na veće gradove u BiH, uradio je sanski arhitekta Denis Cerić, javlja inmedia.ba

Pomenutim rješenjem predviđeno da cjelokupan prostor gdje će se nalaziti štandovi i prodajni prostori bude pokriven, dok bi prodaja bila klasificirana ovisno o tome koja vrsta proizvoda se nudi kupcima.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda koji je najavljen u martu ove godine, a koji će se finansirati sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

U narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

Pored toga, planirana je izgradnja parking mjesta i zelenih površina tako da bi cijeli prostor dobio lijep estetski ugođaj i bio pravi ukras grada.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda, a u narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

(Akta.ba)