LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Zavrsena izgradnja vila u buducem rizortu u Tarcinu
A+ R A-
19-08-2017

Zavrsena izgradnja vila u buducem rizortu u Tarcinu

Rate this item
(8 votes)

tarcinforest resort_mgallery_by_sofitel_hotel_tarcin_18_aug_17

Izgradnja luksuznog rizorta MGallery by Sofitel u Tarčinu ide planiranom dinamikom. U toku su radovi na hotelu vrijednom 18 mil KM te na vanjskoj infrastrukturi, dok su vile već završene. Otvorenje rizorta očekuje se do kraja 2017. godine, saopćeno je iz MGallery by Sofitel. 

Rizort smješten na 85.000 m2 u prirodnoj oazi u Tarčinu kod Sarajeva, nudit će 55 hotelskih soba i devet vila sa baštama, otvoreni bar u borovoj šumi, igralište za djecu, ekskluzivni wellness & fitness centar sa bazenom, sadržaje za rekreaciju i sport na otvorenom, kao i konferencijske kapacitete namijenjene poslovnoj klijenteli. 

Anca Cristea, generalna menadžerica MGallery by Sofitel, kaže da će rizort biti unikatan, jer nudi kombinaciju luksuzne hotelske usluge prema najsavremenijim internacionalnim standardima najveće evropske grupacije hotela u Evropi, i zdravog, sadržajnog boravka u prirodi. 

"Naš rizort je prirodna oaza koja je tako osmišljena i locirana da može odgovoriti na najrazličitije potrebe naših budućih gostiju. S obzirom na blizinu prijestonice BiH, može biti destinacija za kratke i spontane odmore od stresne svakodnevnice u gradu te poslovne i korporativne skupove. Zavisno od preferencija i potreba, naši gosti će moći birati između smještaja u udobnoj hotelskoj sobi i komfornih, savremeno opremljenih vila. Rizort se nalazi u idiličnom, šumovitom predjelu i nudit će čitav niz zabavnih, rekreativnih i sportskih sadržaja na otvorenom te je idealan izbor i za duže porodične odmore tokom cijele godine, uključujući i zimovanje sa dnevnim izletima u popularne obližnje ski centre" - rekla je Cristea. 

Dodaje da je u toku okupljanje tima, te da predstoji edukacija osoblja i transfer znanja i standarda brenda MGallery by Sofitel. 

MGallery by Sofitel je jedan od luksuznih brendova najveće evropske grupacije AccorHotels, koja je sa svojih 20 hotelskih brendova, 240.000 uposlenih i više od 4.000 hotela zastupljena u 95 zemalja svijeta. Ovaj brend ulazi na tržište BiH posredstvom strateškog partnera i nosioca licence za sve Accor brendove u Istočnoj Evropi Orbis Hotel Group, a investiciju realizira Tarčin International Development Company d.o.o. Sarajevo. 

(eKapija.com)