LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Trzni centar Bingo - Jajce svoja vrata otvorit ce 2018. godine
A+ R A-
31-08-2017

Trzni centar Bingo - Jajce svoja vrata otvorit ce 2018. godine

Rate this item
(5 votes)

bingo jajce_plan

Iako je bilo najavljeno da će radovi na izgradnji novog tržnog centra kompanje Bingo u Jajcu biti završeni do maja ove godine, do toga nije došlo.

Rokovi su prolongirani, kako su iz općine Jajce za Akta.ba kazali, zbog procedure dobijanja odobrenja i ostalih potrebnih dokumenata. Kazali su da radovi nisu obustavljeni te se nadaju da će se uskoro aktivirati kako bi njihov grad bio bogatiji za nova radna mjesta i trgvinsku ponudu.

Iz kompanije Bingo su kazali da im je trenutno najveći prioritet otvorenje tržnog centra u Mostaru, kao i renoviranje postojećih poslovnica, zbog čega su svi ostali planovi malo stali ali nisu zaustavljeni.

"Temeljni radovi na objektu Tržnog centra u Jajcu su započeti, završeni su temeljni radovi i uskoro će se krenuti sa nastavkom izgradnje. Plan je da centar bude završen i otvoren do kraja 2018. godine“, rekli su iz kompanije Bingo.

Otvorenjem ovog centra stvorit će se uslovi za zaposlenje oko 80 osoba.

"Ovo je nova i velika investicija koja je svakako od velikog značaja za grad. Prvo i najvažnije, izgradnjom ovog Centra otvoriće se vrata za nova radna mjesta i to ne samo u oblasti trgovine. Biće to moderan tržni centar sa različitim sadržajima neophodan gradu Jajcu. Svakako značiće to i zdravu konkurenciju u oblasti trgovine, a okoliš će dobiti novi, ljepši izgled", kazao je za Akta.ba Edin Hozan, načelnik općine Jajce.

Centar će se nalaziti na starom putu prema Plivskim jezerima i svojim izgledom obogatiće i ovaj prostor.

Podsjećamo, kompanija Bingo prošle godine je za  908.184,77 KM putem javnog nadmetanja – licitacije kupila neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište koje se nalazi u sklopu Urbanističkog projekta "Trgovački centar-željeznička stanica" .

Zemljište na kojem će se nalaziti centar površine je 12.043,00 m2.

Budući objekat - tržni centar sa gabaritima 42,00 m x 120,00 m, spratnosti Sut+P+1 imati će u suterenu parking garažu kapaciteta 115 parking mjesta, skladište, servisni kao i administrativni blok, u prizemlju će biti glavna pristupna zona, lobby sa informacionim pultom, hypermarket, manji prodajni  prostori i na spratu ugostiteljski sadržaji, odmor i razonoda kao što su kuglana i biljar klub, transformabilni prodajni prostori.

(Akta.ba)