LoginRegister
Home » News Archive » Other News » Ukoliko OV i gradjani podrze ideju: Centar daje beskamatne kredite za obnavljanje fasada
A+ R A-
31-08-2017

Ukoliko OV i gradjani podrze ideju: Centar daje beskamatne kredite za obnavljanje fasada

Rate this item
(6 votes)

legalizacija bespravno_izgradjenih_kuca

Stanovnici centralne općine od naredne godine mogli bi koristiti beskamatne kredite za obnovu fasada na kućama ukoliko ideja o pokretanju posebne kreditne linije dobije podršku Općinskog vijeća (OV). Osim sređivanja domova, posebno u padinskim naseljima, gdje se i nalazi najviše kuća, cilj je i da se dotjera sivilo, kazao je načelnik Nedžad Ajnadžić te dodao da je ideja pokrenuta nakon što su građani bili zadovoljni projektom obnavljanja fasada.

Bez kamata

„Kreditna linija podrazumijevala bi povoljnije uvjete za građane s područja općine Centar, jer bi bila beskamatna. Također, omogućili bismo i grejs period od 12 mjeseci. Cilj ovog projekta je da osiguramo građanima povoljniji način obnavljanja fasade, a naša korist bila bi u tome što ćemo postepeno obnoviti i učiniti općinu ljepšom“ - kazao je Ajnadžić.

O ovoj ideji trebalo bi raspravljati i Općinsko vijeće, a planirane su i javne rasprave. Projekt su spremni podržati i u Klubu vijećnika SBB-a u Centru, kazala nam je vijećnica Tea Dreković, jer potiče pozitivne promjene.

Bolji uvjeti

„O detaljima nismo imali priliku razgovarati, ali svakako da ćemo podržati ideje koje se tiču boljih uvjeta za građane. Ipak su nas oni birali i to im dugujemo, urednim fasadama izgled općine bi se poboljšao, a znamo da je jedna od najposjećenijih u gradu“ - rekla je Dreković.

(avaz.ba)