LoginRegister
Home » News Archive » the_negatives » Zasto mjesecima niko ne sanira pruzne prijelaze u gradu
A+ R A-
12-10-2017

Zasto mjesecima niko ne sanira pruzne prijelaze u gradu

Rate this item
(7 votes)

pruzni prelaz

Pružni prijelazi duž najprometnijih saobraćajnica u gradu postali su noćna mora vozača. Zbog ogromnih rupa na prijelazima na Malti, Čengić-Vili, Alipašinom Polju, u Nedžarićima na vozilima stradaju dijelovi - ležajevi, amortizeri, kugle...

Ogromne rupe

Pružni prijelaz u Nedžarićima jedan je od najgorih u gradu. To je mišljenje većine nezadovoljnih vozača s kojima smo razgovarali. Ni nakon bezbroj sanacija, svi se pitaju zašto ga niko nije uspio kvalitetno sanirati.

"Rupe između šina su ogromne, posebno kod tramvajske okretnice u Nedžarićima. Svaki dan idem tim putem, vozim dijete u vrtić i mislim da nisam jedni vozač koji razmišlja o tome hoće li mu tu otpasti točak" - ističe Predrag Mlađen.

Napominje da su u ovom dijelu općine Novi Grad česte i saobraćajne gužve, a situacija nije bolja ni na Alipašinom Polju, Otoci i Čengić-Vili.

"Sanacija pružnih prijelaza vrši se isključivo prema nalogu Direkcije za puteve KS, nadležne općinske službe ili GRAS-a. Kada mi izađemo na teren, taj posao bude završen u roku od 10 dana" - ističe Mirza Ramić, portparol preduzeća "Rad", koje je ljetos asfaltiralo dionicu kod S krivine na Marindvoru.

Stabilizacija šina

Također, Ramić naglašava da je nedavno asfaltiran prijelaz kod pijace "Heco", za što je izdvojeno skoro 3.000 KM. Podsjeća da je, osim kvalitetnog asfaltiranja, također, potrebno izvršiti stabilizaciju i utvrđivanje šina, što je u nadležnosti preduzeća GRAS.

Nedostatak koordinacije

Na pitanja o planovima za sanaciju ceste između šina iz preduzeća GRAS su nam kazali da odgovore potražimo u Ministarstvu saobraćaja te Direkciji za puteve KS. Međutim, u ovim institucijama nisu odgovarali na naše pozive.

(Avaz.ba)