LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Siri se Sunnyland: Seik iz Emirata kupio i cuvene ''Osmice'' na Trebevicu
A+ R A-
17-10-2017

Siri se Sunnyland: Seik iz Emirata kupio i cuvene ''Osmice'' na Trebevicu

Rate this item
(8 votes)

02 sunny_land_zlatiste_august.2016_foto_fahrudin_krestalica

Sarajevska firma Emirates d.o.o. kupila je zemljište na Zlatištu i nekadašnje popularne "Osmice", saznaje Akta.ba.

Vlasnik čuvenog predratnog ugostiteljskog objekta "Osmice" prvo je prodao zemlju Dobrivoju Vidiću iz Banjaluke, a on dalje arapskoj firmi "Emirates".

"Emirates planira izgradnju turističko ugostiteljskih sadržaja na navedenim lokalitetima i trenutno se rade izrade studije izvodivosti. Postoji mogućnost izgradnje hotela i smještajnih kapaciteta. Sigurno je da se neće praviti naselje tipa 'zatvorenih resorta' sa vilama po uzoru na slične projekte koji su već realizirani u BiH", kazali su iz ove firme za portal Akta.ba.

Kada je riječ o devastiranom objektu bivšeg hotela" Osmice" koji već godinama služi kao odlagalište otpada, kažu nam da se razmišlja o nekoliko opcija za stavljanje objekta u funkciju, ali da investitor još nije donio odluku.

"U svakom slučaju će se raditi o proširenju zabavnog parka Sunnyland na pomenutoj lokaciji koji će upotpuniti projekat adrenalinskog parka sa dodatnim sadržajima za djecu ali i odrasle", navode oni.

S obzirom da je projekat još uvijek u fazi izrade studije izvodivosti, investitor nije mogao govoriti o visini ulaganja.

Kako kažu, radovi će početi odmah po pribavljanju svih potrebnih dozvola i saglasnosti.

Podsjetimo, osnivač firme Emirates je šeik iz UAE Muhamed bin Saqr al Qasimi, koji je vlasnik Sarajlijama dobro poznatnog Sunnylanda.

Pored ovog projekta, Emirates radi na renoviranju bivšeg hostela Feri na Igmanu.

(Akta.ba / foto: Fahrudin Kreštalica)