LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Ilidza Towers: Na zgradama zavrsena AB konstrukcija i zidarski radovi
A+ R A-
17-10-2017

Ilidza Towers: Na zgradama zavrsena AB konstrukcija i zidarski radovi

Rate this item
(7 votes)

04 ilidza_towers_30.07.2017

Dvije kule budućeg stambeno-poslovnog kompleksa Ilidža Towers pokazale su svoje obrise uz rijeku Željeznicu na Ilidži. Smještene u blizini hotela Ilidža i parka, sa pogledom na rijeku i centar Sarajeva, zgrade će imati i vlastiti park sa klupama i sadržajima za djecu.

Sarajevska kompanija EL-sagir, koja je investitor projekta vrijednog 17 mil KM, do sada je uložila 10 miliona. Kako ističu za eKapiju, na zgradama je završena AB konstrukcija i zidarski radovi.

U toku je izvođenje hidro i elektro instalacijskih radova, kao i malterisanje i postavljanje vanjske stolarije, s tim da je u drugoj kuli vanjska stolarija na stanovima već postavljena u cjelosti.

Ilidža Towers se gradi na zemljištu površine 4.150 m2. Obje kule imaju 12 spratova, kao i podzemne garaže sa ukupno 99 parking mjesta, a planiran je i vanjski parking. Projekat predviđa 80 stanova površine od 55 m2 do 131 m2, dok je ukupna površina poslovnih prostora 1.688 m2.

"Kule su povezane središnjim poslovim dijelom. U prvoj kuli se na prizemlju nalazi prostor površine 380 m2 i predviđen je za supermarket, dok je na prvom i drugom spratu planiran bazen. Restoran sa pogledom na rijeku predviđen je u drugoj kuli na prizemlju. Ostali poslovni prostori namijenjeni su za spa i beuaty centar, teretanu i kafiteriju. Inače, prostori nisu za prodaju, već samo za iznajmljivanje" - objašnjava investitor.

Izgradnja "ilidžanskih kula" počela je u julu 2016. godine, a glavni izvođač radova je sarajevska firma Butmir.

"Cijena kvadrata stana je od 2.100 KM plus PDV pa nadalje, što zavisi od pozicije stana i spratnosti".

Kompanija El-Sagir planira preko rijeke Željeznice da izgradi i pješački most kako bi stanari imali bolju komunikaciju sa naseljem Pejton gdje je osnovna škola.

"Ovo je posebno značajno jer djeca neće prelaziti preko glavne saobraćajnice. Takođe, na suprotnoj obali rijeke pored centralne džamije Ilidža, planirana je izgradnja šetnice, a pješački most će olakšati pristup i ovoj šetnici" - kažu za eKapiju.

Besplatno uknjiženje stana

Inače, kompanija El-sagir nudi svojim kupcima besplatno uknjiženje stana.

"Po zaključenju kupoprodajnog ugovora i isplate za stan, besplatno ćemo izvršiti uknjižbu stana na ime kupca i tako novom vlasniku dostaviti zemljišnoknjižni izvadak na njegovo ime. Za kupce koji ne mogu uknjižiti nekretninu na svoje ime zbog nepostojanja reciprociteta, firma El-sagir će takve kupce osigurati na poseban način sa ugovorom prilikom kupovine stana" - ističu za eKapiju iz El-sagira.

(eKapija.com)