LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Turski producent gradi dva velika filmska studija kod Sarajeva
A+ R A-
17-10-2017

Turski producent gradi dva velika filmska studija kod Sarajeva

Rate this item
(10 votes)

Film-Crew illustration

Slavni turski producent Rashid Gorgulu uskoro će u Bosni i Hercegovini izgraditi dva velika filmska studija, najavljeno je nedavno nakon objave da je kupio 4.000 hektara zemljišta u našoj zemlji.

Ova ogromna investicija producenta poznatih turskih filmova Tajne iz prošlosti i Ceberrut  mogla bi donijeti mnoga poboljšanja u filmsku industriju BiH, budući da Gorgulu planira premjestiti kompletnu produkcijsku mašineriju u BiH, prenosi Turkey Telegraph.

Kako je navedeno, Gorgulu se na ovaj potez odlučio zbog velikih troškova produkcije u Turskoj, zbog čega će ovdje izgraditi dva velika studija, restorane, kafiće, prodavnice za svoj tim i sobe za odmaranje.

Ovaj studio bit će izgrađen u blizini Sarajeva, a koštat će 2,272,350 KM, te se očekuje kako će studio biti otvoren u posljednjim mjesecima 2018. godine.

Navedeno kako će njegova supruga Amira Kudumović Gorgulu kreirati projekte u ovom studiju, koji svake godine dobije po 30 projekata.

Također, višestruko nagrađivani producent imat će priliku da se apsolutno približi životu u Bosni i Hercegovini, o kojoj je napravio veliki broj dokumentarnih filmova.

(Radiosarajevo.ba)