LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Prva faza izgradnje skole na Sipu ce biti zavrsena prije zadatog roka
A+ R A-
24-10-2017

Prva faza izgradnje skole na Sipu ce biti zavrsena prije zadatog roka

Rate this item
(7 votes)

05 osnovna_skola_24.okt.2017_opstina_centar

Tehnički direktor „Unigradnje“, firme koja izvodi radove na izgradnji objekta osnovne škole na Šipu Amir Sabljica je potvrdio, da će prva faza ovog projekta koja podrazumijeva armirano-betonske radove, biti završena dva mjeseca prije ugovorenog roka.

"Naš dinamički plan se u cjelosti poštuje. Prema dinamičkom planu, predviđeno je da radovi u prvoj fazi projekta budu završeni sa krajem ove godine, iako nas ugovor obavezuje na završetak radova do februara naredne godine. U proteklom periodu uspjeli smo završiti zemljane radove i započeti izgradnju dva bloka objekta. Na bloku A smo završili izgradnju suterenskog dijela, te radimo na armirano-betonskoj ploči između garaže i prostora fiskulturne dvorane, što planiramo završiti do kraja ovog mjeseca. Nakon toga započinjemo radove na konstrukciji dvorane. Na bloku B izvedeni su radovi na temeljnoj ploči i sada radimo na izgradnji zidova skloništa. Cjelokupni betonski radovi, naravno ako dozvole vremenske prilike, trebalo bi da budu okončani do kraja ove godine", objasnio je Sabljica koji u ime firme „Unigradnja“ rukovodi projektom izgradnje škole na Šipu.

Podsjećamo da je izgradnja objekta osnovne škole na Šipu zajednički višemilionski projekt Općine Centar i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Za realizaciju ove faze projekta, u budžetu Općine Centar je obezbijeđeno 2,6 miliona KM, dok je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u budžetu za 2016. godinu obezbijedilo 700 hiljada KM, a u 2017. za ovu namjenu je planiralo 450 hiljada KM.

(sa-c.net)