LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Uskoro treca faza radova na rekonstrukciji centralnog objekta Doma zdravlja Novi Grad
A+ R A-
04-11-2017

Uskoro treca faza radova na rekonstrukciji centralnog objekta Doma zdravlja Novi Grad

Rate this item
(5 votes)

dom zdravlja_kumrovec_vanjsko_uredjenje_air

Iz Zavoda za izgradnju KS-a, koji je realizator treće faze radova na rekonstrukciji centralnog objekta Doma zdravlja Novi Grad, najavljuju skori početak radova. Treća faza se odnosi na vanjsko uređenje i dio prizemlja.

"Za izvođača radova izabrana je firma Unigradnja i ugovor je potpisan, ali smo dugo čekali na projekat. Izgubili smo vrijeme koje je bilo idealno za vanjske radove. Prošle sedmice je stigao projekat, čekamo da završe neke prepravke i da se radovi intenziviraju. Investitorima je važnije vanjsko uređenje od unutrašnjih dijelova u prizemlju, ali s obzirom na vrijeme, nismo sigurni kako ćemo organizovati rad", rekla nam je Ljiljana Pelidija, direktorica Zavoda za izgradnju KS-a.

Projekat vanjskog uređenja sa novim proširenim obuhvatom planira i pristup kotlovnici, radove u prizemlju i skladištima. Treća faza procijenjena je na 1,2 miliona KM. Sredstva su obezbijeđena iz budžeta Općine Novi Grad i to 562.000 KM, 204.000 KM je dao Zavod zdravstvenog osiguranja, a 450.000 KM je izdvojio Zavod za izgradnju iz programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta. Mimo sporazuma se javilo Ministarstvo zdravstva KS-a sa pisanom obavijesti da će u ovu svrhu usmjeriti 124.000 KM, koje su preostale od izgradnje Zavoda za alkoholizam i druge toksikomanije.

(Oslobođenje)