LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Na vidiku prodaja Doma penzionera u Nedzaricima
A+ R A-
09-11-2017

Na vidiku prodaja Doma penzionera u Nedzaricima

Rate this item
(7 votes)

dom penzionera_sarajevo_oslobodjenje

Federalni zavod penzijsko-invalidskog osiguranja je proveo sve potrebne procedure kako bi se moglo početi sa prodajom devastiranog Doma penzionera u Nedžarićima u Sarajevu, rekao nam je Amel Lizde, šef Ureda za informiranje Zavoda PIO. 

Objašnjava da se sada čekaju potrebne odluke Općine Ilidža, jer je dio zemljišta na lokaciji izgrađenog doma u vlasništvu ove općine.

"Što se tiče Doma penzionera u Nedžarićima, u momentu kad Općina Ilidža donese potrebnu odluku, objekat bi onda trebao ići u prodaju. Procijenjena vrijednost iznosi 13.366.389,70 KM, i ispod te cijene se neće ići. Dakle, to je početna cijena na aukciji" - rekao nam je Lizde.

Muhamed Omerović, predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža, objašnjava da su na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća donijeli zaključak kojim se zadužuje općinski načelnik Senaid Memić da započne pregovore sa Federalnim zavodom PIO.

"Imali smo na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća prijedlog da formiramo jedan zaključak, da zadužimo načelnika da krene u te pregovore s obzirom na to da je Dom penzionera na teritoriji općine Ilidža i pošto je tu struktura vlasništva, da kažem, malo komplicirana. Ima zemlje koja je vlasništvo općine Ilidža i zemlje koja je u vlasništvu Federalnog zavoda PIO. Zbog toga smo mi željeli kao vijeće, skupština, da pomognemo načelniku, da krene u proceduru pregovora oko tog lokaliteta i te zemlje. Donijeli smo zaključak, zadužujemo ga da ide u pregovore za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na lokalitetu Doma penzionera. Zaključak je donesen 26. oktobra" - objasnio nam je Omerović.

(Faktor.ba)