LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Izgradnja novog objekta Osnovne skole Pofalici
A+ R A-
02-12-2017

Izgradnja novog objekta Osnovne skole Pofalici

Rate this item
(7 votes)

osnovna skola_pofalici_situacija

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, ministar obrazovanja, nauke i mladih KS Elvir Kazazović i direktorica Zavoda za izgradnju KS Ljiljana Pelidija, potpisali su Sporazum o realizaciji projekta izrade investiciono-tehničke dokumentacije za izgradnju objekta JU OŠ „Pofalići“.

Općina Novo Sarajevo je u Budžetu za 2017. godinu obezbijedila sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog objekta OŠ „Pofalići“, obzirom da je postojeći objekat ove osnovne škole jedan od najdotrajalijih u Kantonu Sarajevo i Općini Novo Sarajevo.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je općina u proteklom periodu sanirala krovnu konstrukciju OŠ „Pofalići“, ali obzirom da je ovo jedan od starijih objekata, a pritom u jako lošem stanju, Općina se odlučila da poduzme prvi korak u cilju izgradnje novog objekta ove osnovne škole.

"Općina Novo Sarajevo finansirat će u potpunosti izradu investiciono-tehničke dokumentacije za izgradnju  objekta   škole, kao što smo to uradili kada je u pitanju izgradnja objekta OŠ „Aneks“. Nakon izrade projektne dokumentacije i pribavljanja potrebnih saglasnosti, u proces izgradnje objekta uključit će se i Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, obzirom da je ova oblast još uvijek u direktnoj nadležnosti ovog ministarstva", istakao ja načelnik Koldžo.

Ministar Kazazović istakao je kako je izgradnja škole inicijativa Općine Novo Sarajevo, lokalne zajednice koja je do sada davala podršku resornom ministarstvu u realizaciji brojnih projekata u oblasti obrazovanja.

"Ova škola je u vrlo lošem stanju, a radi naše djece potrebno im je obezbijediti bolje uslove za rad. U interesu nam je da svi učenici i nastavnici na području Kantona Sarajevo imaju nastavu u adekvatnim učionicama", naglasio je ministar Kazazović.

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je implementator projekta koji će pripremiti projektni zadatak i provesti postupke javnih nabavki.

(sa-c.net)