LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Uskoro izgradnja jos 250 stanova u banjaluckom naselju Novi Borik
A+ R A-
04-12-2017

Uskoro izgradnja jos 250 stanova u banjaluckom naselju Novi Borik

Rate this item
(3 votes)

nb07

Banjalučka firma Ekvator će tokom 2018. krenuti u izgradnju još 250 stanova u naselju Novi Borik, budućem najvećem stambeno-poslovnom kompleksu u tom gradu.

Kako su za eKapiju rekli iz Ekvatora, za 130 stanova već je završena dokumentacija, dok su za 120 u procesu dobijanja dozvola.

Ovo naselje, kada bude kompletno završeno, imaće 2.000 stanova, a u njemu je već useljeno 300 stanova.

"Cijena kvadrata gotovog i useljivog stana je 2.000 KM, dok za stanove u izgradnji dajemo popuste od 5 i 10% zavisno u kom su stepenu izgradnje" - rekli su iz ove banjalučke firme za eKapiju.

Kompleks koji će se prostirati na površini od 100.000 m2 podrazumijeva izgradnju 21 stambeno-poslovnog objekta, studentskog centra sa sportskom dvoranom kapaciteta od oko 400 soba koji će biti povezan pješačkim mostom sa univerzitetskim kampusom, kao i restoran na samoj obali rijeke. Takođe, projektom je predviđena i izgradnja teniskih terena, vrtića, banke, apoteke kao i sportsko-rekreativne zone duž obale rijeke.

"U 2018. krećemo i u uređenje obale Vrbasa, nakon što smo postigli dogovor sa Gradskom upravom. Oformićemo šetalište sa dokovima, igralište, kao i plažu, i ovdje očekujemo sve Banjalučane, ne samo stanovnike Novog Borika" - istakli su iz Ekvatora.

(eKapija.com)