LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Pocela druga faza izgradnje SRC ''Biser Rostovo''
A+ R A-
18-12-2017

Pocela druga faza izgradnje SRC ''Biser Rostovo''

Rate this item
(5 votes)

biser rostova_dec_2017_foto_avaz

Radovi na kompleksu Sportsko-rekreacionog centra “Biser Rostovo” ušli su u drugu fazu, čemu je pogodovalo veoma lijepo vrijeme za ovo doba godine. Vrijednost projekta je 10 miliona eura.  

Vidljivi sadržaji

Nakon što je objekt buduće sportske dvorane s hotelom zatvoren fasadnim panelima, uslijedili su radovi u unutrašnjosti, postavljanje elektro, kanalizacionih, vodovodnih i instalacija za grijanje. Već su vidljivi sadržaji koji će činiti ovaj luksuzni centar na 74.000 kvadratnih metara.  

"Urađene su sve predzide unutar objekta, rade se poslovi na elektroinstalacijama, grijanju i ventilaciji. Izvan objekta se radi na kanalizacionoj infrastrukturi" - kaže koordinator projekta Asim Šahman.

Posjetiocima će u prizemlju na usluzi biti veliki restoran, spa centar s bazenom, saunom, dva džakuzija, turska kupatila, bazen, tepidarij, unutar kojeg su topla soba, četiri prostorije za masažu, velika teretana i dvije svlačionice.

"U prizemlju su još kafe-slastičarna i jedan mini market te velika kuhinja sa svim potrebnim za usluživanje 300 osoba. Kod ulaza za publiku su sanitarni čvor i kafe-bar za gledaoce. Na prvom spratu su sportska dvorana, četiri svlačionice za igrače, dvije za sudije, službena kancelarija, prostorija za rekvizite, mala sala za sastanke, osam dvokrevetnih soba i jedan apartman od 60 kvadrata" - kaže Šahman.

Na drugom spratu nalaze se VIP prostorije s kafeom za skoro 40 osoba, potom osam dvokrevetnih, trokrevetna soba, apartman od 60 kvadratnih metara i kancelarije.

Vanjska terasa

Na trećem spratu je šest dvokrevetnih soba, trokrevetna, četverokrevetna, apartmani od 50 i 70 kvadrata. Vanjska terasa je dimenzija od 50 x 6 metara. Terasa kod ulaza za publiku je površine od 60 kvadrata. Tu su i servisne prostorije, kao što su vešeraj i kotlovnica.

Nova radna mjesta 

Posao bi, po okončanju radova, trebalo dobiti tridesetak osoba sa područja bugojanske općine, različitih poslovnih fahova, a ukoliko radovi, koje finansiraju poslovni ljudi iz Katara, budu tekli predviđenom dinamikom, svečanost otvorenja ovog modernog i luksuznog objekta mogla bi biti krajem marta naredne godine.

(Avaz.ba)