LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Ilijas ce na proljece dobiti modernu trznicu
A+ R A-
03-01-2018

Ilijas ce na proljece dobiti modernu trznicu

Rate this item
(5 votes)

ilijas trznica_idejno_rjesenje2

Prodavači na ilijaškoj pijaci će na proljeće dobiti puno bolje uslove rada. Naime, tada je planirano da se u rad pusti nova moderna gradska tržnica na lokalitetu Banovac koja će im pružiti komforan i ljepši prostor za rad, a osim toga, i građani sa područja ove općine dobit će mjesto gdje će moći kupovati kvalitetne i zdrave proizvode, domaće uzgojene, kao što su mliječni proizvodi, meso, te voće i povrće. Načelnik Općine Akif Fazlić navodi da se gradnja ovog objekta privodi kraju i da je ostalo još samo da se završi natkriveni dio pijace.

"Želja nam je bila da se pijaca završi do kraja 2017, ali zbog revidiranja projekta i kašnjenja sa izgradnjom natkrivenog dijela, to nije bilo moguće ispoštovati pa je rok prolongiran. Uglavnom, građevinski radovi se bliže kraju, a nakon toga, pristupit će se opremanju objekta sa rashladnim uređajima, vitrinama, novim stolovima. Na proljeće planiramo otvorenje pijace", kazao je Fazlić.

On ističe da se kroz ovaj projekt daje prilika po­ljo­privrednim proizvođačima sa ovog područja da imaju adekvatan prostor za rad i mjesto gdje mogu plasirati svoje domaće uzgojene proizvode.

Izgradnja pijace, koja će se sastojati od otvorenog i zatvorenog dijela, koštat će oko 600.000 KM.

(Oslobođenje)