LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Rekonstrukcija obdanista Vjeverica na Alipasinom Polju
A+ R A-
09-01-2018

Rekonstrukcija obdanista Vjeverica na Alipasinom Polju

Rate this item
(3 votes)

obdaniste vjeverica_alipasino_polje_foto_oslobodjenje

Opština Novi Grad nastavila je sa rekonstrukcijom vrtića Vjeverica na Alipašinom Polju, koji je, inače, jedini vrtić u ovom naselju. U toku su unutrašnji radovi koje izvodi firma Interming d.o.o. Sarajevo.

"Radi se o drugoj fazi radova kojom su obuhvaćeni pripremni, zemljani, zidarski, betonski, limarski, tesarski i bravarski radovi. Ukupna vrijednost je 76.000 maraka, a po orijentacionoj projektantskoj procjeni, za realizaciju kompletnog projekta potrebno je izdvojiti oko dva miliona maraka", kazali su u Općini Novi Grad.

Iz Općine podsjećaju da su u okviru prve faze rekonstrukcije objekta izvršeni čišćenje objekta, sanacija oštećenih konstruktivnih elemenata objekta (dijelovi armiranih betonskih ploča, stubova i greda), nabavka i ugradnja svjetlosnih kupola na ravnim krovovima iznad prizemlja i sprata objekta, te sanacija oba krova sa postavljanjem gromobranske instalacije i kišne kanalizacije. U okviru sanacije krovova izvršena je zamjena svih slojeva (termoizolacija i hidroizolacija). Također, podsjećaju da je Općina Novi Grad u ranijem periodu finansirala i izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju ovog objekta, te pribavila odobrenje za njegovu rekonstrukciju.

(Oslobođenje)