LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Dom zdravlja Kumrovec ce biti zavrsen do maja
A+ R A-
09-01-2018

Dom zdravlja Kumrovec ce biti zavrsen do maja

Rate this item
(5 votes)

dom zdravlja_kumrovec_vanjsko_uredjenje_air

Zadnja, treća faza, rekonstrukcije Doma zdravlja Kumrovec na Otoci je u toku, a radove izvodi firma Unigradnja. U okviru ove faze planirana je izgradnja novih sadržaja. Sam projekat sastoji se iz dva dijela - vanjskog uređenja i izgradnje prizemnog dijela objekta.

"Planirano je da se otvoreni dio objekta u prizemlju zatvori i da se naprave dvije recepcije, magacinski prostor i prostorija za tehničke uređaje, što će biti od velike pomoći medicinskom oso-blju. U okviru vanjskog uređenja izgradit će se veliki parking sa 100 mjesta sa protupožarnim putem. Također, planirana je nova javna rasvjeta. Očekujemo da će radovi biti završeni na proljeće", kazao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

 Vrijednost radova je 1,2 miliona KM, a sredstva su obezbijedili Općina Novi Grad, Zavod zdravstvenog osiguranja KS-a, Ministarstvo zdravstva i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Okončanjem ove faze upotpunit će se izgled samog objekta.

Podsjećamo, rekonstrukcija Doma zdravlja Kumrovec počela je 2014. godine i najveći je objekat ove namjene u KS-u kojem gravitira 50.000 stanovnika novogradske općine.

(Oslobođenje)