09-01-2018

ZTC Banja Vrucica: U planu gradnja restorana, banket sale i teniskih terena

Rate this item
(5 votes)

01 banja_vrucica_3d

Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica planira da u skorijoj budućnosti uloži oko 2 mil KM u izgradnju restorana i banket sale u okviru postojeg kompleksa. Riječ je dijelom o nadogradnji, a dijelom o izgradnji potpuno novih sadržaja. Kako su za portal eKapija rekli iz ZTC Banja Vrućica, banket sala će biti izgrađena na mjestu sadašnje balon sale, a dio restorana, tačnije kuhinja sa kafeom, na mjestu postojećeg motela.


"Kapacitet banket sale bio bi oko 400 mjesta, u zavisnosti od postavke, dok bi kapacitet restorana bio 160 mjesta. Ukupna površina planiranog restorana je više od 570 m2, a banket sale 540 m2" - navode u Banji Vrućici.

Restoran Kiseljak sastojaće se od kafeterije i sale restorana. Osim toga, uz objekat je u ljetnom periodu planirana bašta ukupnog kapaciteta oko 90 mjesta.


"Centralni dio objekta čini kuhinja s pratećim sadržajem, kapaciteta 500 obroka po satu. Kuhinja ukupne površine 538 m2 je povezana sa restoranom i banket salom, a uz nju su smještene kotlovnica i klima komora za potrebe kompletnog objekta" - ističu u Banji Vrućici.

Banket sala namijenjena je za organizovanje vjenčanja, krštenja, kompanijskih zabava, koktela, mature i drugih vrsta proslava, te za sportska okupljanja i razna kulturno-umjetnička dešavanja. Za organizaciju određenih događaja trenutno se koristi balon sala.

"Uz banket salu smještena je natkrivena bašta kapaciteta 190 mjesta. Planiranom objektu je omogućen i pješački i kolski prilaz s postojeće saobraćajnice. Postojeće pješačke staze se zadržavaju, te djelomično rekonstruišu da bi se prilagodile novom objektu. Neposredno uz objekat predviđen je parking prostor sa 35 mjesta."

Novi sadržaji u Banji Vrućici biće namijenjeni kako gostima hotela za organizaciju raznih događaja, tako i onima koji nisu njihovi gosti. Oni će, poručuju iz ovog centra, imati mogućnost zakupa banket sale

Izgradnja teniskih terena

U Banji Vrućici, osim toga, najavljuju i gradnju teniskih terena. Kažu da je taj projekat dio cjelokupne vizije za poboljšanje vanpansionske ponude.

"Riječ je o zasebnom projektu, ali je zbog neophodnosti izmjene regulacionog plana ova investicija objedinjena sa rekonstrukcijom motela Kiseljak. Predviđeno je da se izgrade dva nova teniska terena na podlozi šljaka, kao i teren za odbojku na pijesku."

Ukupna bruto površina planiranih teniskih terena, bez pristupnih staza i popločane površine, iznosi oko 1.210 m2, dok će površina oko terena biti uređena stazama, klupama za sjedenja i drvoredima.

Čekanje na građevinsku dozvolu

U ZTC Banja Vrućica ističu da su do sada imali problema sa realizacijom ovih planova. Projekat je, kažu, tek u prvoj od četiri faze izmjene regulacionog plana, iako je zahtjev poslat još u februaru prošle godine.

"Iako je projekat završen, a novac za njegovu realizaciju obezbijeđen, ne možemo da počnemo njegovu realizaciju, jer to iz nekog razloga nije u interesu opštinskih vlasti. Kompletna procedura za dobijanje građevinske dozvole mogla se završiti za maksimalno šest mjeseci. Ovako, poslije jedanaest mjeseci, mi smo još na početku i ovim tempom izdavanje građevinske dozvole može trajati i nekoliko godina."

Kažu da je riječ o jednoj od najvećih investicija u posljednjem periodu, te da bi ona donijela posao za najmanje 15 ljudi.

(eKapija.com)


back to top