LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Nova zgrada NSBiH bice renovirana do jula 2018. godine
A+ R A-
22-01-2018

Nova zgrada NSBiH bice renovirana do jula 2018. godine

Rate this item
(7 votes)

03Nogometni Fudbalski_savez_BiH_nova_zgrada

U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine protekle sedmice su potpisani ugovori s odabranim izvođačima, koji će raditi na rekonstrukciji i adaptaciji nove poslovne zgrade Saveza. Prema odredbama ugovora, definirano je da rekonstrukcija objekta bude završena za 180 dana.

Odabrani izvođači radova koji će radovi na I fazi rekonstrukcije, sanacije i adaptacije nove poslovne zgrade NS/FS BiH su Eko teh d.o.o. Sarajevo, koji će izvoditi građevinsko-zanatske i fasaderske radove, potom Interclima d.o.o. Sarajevo koja će raditi mašinske instalacije, dok je za elektroinstalacije zadužen konzorcij banjalučkih firmi Mildabo i Dos Elektro, saznaje Akta.ba.

Na potpisivanju ugovora NSBiH su predstavljali generalni tajnik Jasmin Baković, tajnik Izvršnog odbora Nihad Hodžić i izvršni direktor sektora za administraciju Adnan Džemidžić.

Podsjetimo, ovaj objekt koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH, nalazi u sarajevskoj općini Novi Grad u Bulevaru Meše Selimovića, a kupovina nove poslovne zgrade površine 5.900 m2 bio je jedan od uspješnih poslovnih poteza menadžmenta NSBiH.

Pored sopstvenih sredstava, za kupovinu i renoviranje poslovne zgrade, dio sredstava NSBiH je obezbijedio putem UEFA investicionog projekta te FIFA razvojnog fonda.

(Akta.ba)