LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Trebinje: U aprilu pocinje izgradnja gradske trznice
A+ R A-
03-02-2018

Trebinje: U aprilu pocinje izgradnja gradske trznice

Rate this item
(3 votes)

trebinje gradska_trznica_visual

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da će tender za izbor izvođača radova za izgradnju gradske tržnice biti raspisan ovog mjeseca, a da će radovi početi u aprilu, prensi Hercegovina press.

"Očekujemo da će posao biti gotov za četiri mjeseca, i da će Trebinje dobiti reprezentativan objekat u centru grada i tržnicu kakvu zaslužuje, a samim tim poboljšaće se i turistička ponuda grada", kazao je Petrović.

Grad je za ove namjene već rezervisao sredstva, a tržnica će koštati više od 400.000 KM, odnosno oko 450.000 KM sa PDV-om.

U prizemlju već postojećeg objekta, gdje se sada nalaze poslovni prostori koji su u većinskom vlasništvu grada, biće smještena tržnica suhomesnatih imliječnih proizvoda kao i riba, čime bi se zadovoljili neophodni sanitarni uslovi.

Iznad sadašnjih poslovnih prostora, između dvije kule, biće nadograđen sprat, u kome će se otvoriti gradska kafana – koja će biti urađena po svjetskim standardima, a da, pritom, zadovolji ukuse svih posjetilaca.

Do kula, koje su u privatnom vlasništvu, neće se dirati, s obzirom na to da su one pod zaštitom države.

I prodavci i kupci jednako zadovoljni. Kažu da će uslovi prodaje biti mnogo bolji i da će sve biti čistije i urednije. Prodavci zadovoljni i što više neće morati da se smrzavaju po zimi i kiši kako bi prodali svoje proizvode.

(Akta.ba)