LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Robot ulaze oko 60 mil KM u nove trgovacke centre u BiH
A+ R A-
03-02-2018

Robot ulaze oko 60 mil KM u nove trgovacke centre u BiH

Rate this item
(6 votes)

robot centar_hrasno

Sarajevska firma Robot General Trading najavljuje velike investicije i otvaranje novih trgovačkih centara u narednom periodu. Kako su potvrdili za eKapiju, u naredne tri godine planiraju da otvore oko 30 prodajnih objekata širom BiH u koje će uložiti oko 60 mil KM.

Robot je nedavno raspisao javni poziv za kupovinu nekretnina širom BiH radi izgradnje trgovačkih centara. Naime kompanija traži nekretnine površine od 1.000 do 5.000 m2, a kako navode, u obzir dolaze i već izgrađeni objekti, kao i zemljišta na kojima bi gradili centre.

"Planiramo u naredne tri godine da otvorimo između 20 i 30 novih centara, zavisno od lokacija koje budemo dobili. Već imamo tri nove lokacije u Brezi, Banovićima i Novom Travniku na kojima ćemo u naredna tri mjeseca da krenemo izgradnju objekata" - rekli su nam iz Robota.

Kako su dodali, u svakom novom centru planirano je zapošljavanje između 50 i 60 radnika.

"Ako otvorimo 20 objekata, to je oko 1.000 novouposlenih. Na to ide još 100 ljudi koje bismo uposlili u administraciji, što znači 1.100 novih radnika".

Robot trenutno ima 26 trgovačkih centara širom BiH u kojima je zaposleno 2.000 ljudi.

Planovi za bihaćku "Biru"

U vlasništvu Robota je i Bihaćka industrija rashladnih aparata (BIRA), koja je sredinom prošle godine ponuđena na prodaju. Ovaj kompleks u Bihaću zauzima ukupnu površinu od 63.714 m2.

"U toku su pregovori sa kineskim partnerima koji su najviše zainteresovani za kupovinu firme BIRA" - rekli su iz Robota.

(eKapija.com)