LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Hotel Swissotel u Sarajevu otvora vrata na proljece
A+ R A-
05-02-2018

Hotel Swissotel u Sarajevu otvora vrata na proljece

Rate this item
(11 votes)

01 swissotel_sarajevo_city_center

Vrhunski luksuzni hotel Swissôtel, smješten u sklopu kompleksa Sarajevo City Center, otvorit će vrata na proljeće, izvještava Indikator.ba.

Radovi u uređenju hotela odvijaju se punom parom, a u toku su radovi na unutrašnjim instalacijama.

Otvorenje hotela početkom 2018. godine najavljeno je u maju prošle godine kada je Swissôtel, dio AccorHotelsa, vodeće svjetske turističke i lifestyle grupe, ušao u franšizni ugovor s Bahreinskom međunarodnom investicijskom bankom (IIB) i Al Shiddi Internationalom za razvoj novog urbanog resorta u Sarajevu.

Francois Baudin, viši predsjednik razvoja luksuznih hotela AccorHotels, kazao je tada da Swissôtel ima namjeru ponuditi novi nivo sadržaja i omogućiti Sarajevu da ponudi hotelski smještaj u svim kategorijama.

Hotel je osmišljen kao otvoreni prostor s autentičnim dizajnom koji kombinira elemente bh. tradicije i jednostavnost i profinjenost švicarskog modela uređenja prostora.
Posjetiteljima hotela na raspolaganju će biti 218 luksuzno opremljenih soba s panoramskim pogledom na centar grada i okolne planine, 500 m2 zatvorenog prostora za sastanke s funkcionalnim odjeljcima, te više od 1500 m2 SPA prostora s potpisom Purovel Spa i Sport – prepoznatljivog koncepta uživanja i zdravog života.

AccorHotels grupa razvila ja poslovanje u BiH kroz hotele Novotel (bivši Bristol) i Tarčin Forest Resort & Spa, a sada će svojoj porodici pridružiti i Swissôtel.

(Indikator.ba)