LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Pocinje izgradnja Palate pravde u Trebinju
A+ R A-
15-05-2018

Pocinje izgradnja Palate pravde u Trebinju

Rate this item
(1 Vote)

trebinje palata_pravde_visualRadovi izgradnji Palate pravde u Trebinju ozvaničeni su jučer polaganjem kamena temeljca na lokaciji bivšeg Vatrogasnog doma, piše hercegovinapress.

Na ovom mjestu za godinu dana biće zajednička zgrada Okružnog i Osnovnog suda i Okružnog tužilaštva, kao i Sudske policije.

Svečanom početku radova prisustvovali su predstavnici EU, koja izgradnju finansira sa 1,5 miliona KM.

"Pravosudje koje dobro funkcioniše je presudno za pristupanje BiH EU, a odgovarajuća infrastruktura je dio toga, ali samo dio. Možete imati divne zgrade ali i dalje slabo pravosudje tako da smo mi svjesni toga pa ulažemo u pravosudje i u drugim sferama", rekao je zamjenik šefa misije Delegacije EU u BiH Kaldun Sino.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i ministar pravde u Vladi RS Anton Kasipović, kao i predsjednici sudova i tužilaštva.

"Smatram da je ovo izuzetno važno za Trebinje i za Hercegovinu jer smještamo praktično tri naše pravosudne institucije na odličnoj lokaciji. Rok za izgradnju je godinu dana. Vjerujem da ćemo dobiti izvanredan prostor za rad pravosudnih organa i da će to ujedno biti i nova obaveza za podizanje efikasnosti rada pravosudnih institucija", rekao je Kasipović.

"Dobićemo savremene uslove, a mislim da i pravosuđe Hercegovine i Grad Trebinje zaslužuju jednu ovako lijepu zgradu", rekao je predsjednik Okružnog suda Bojan Stević.

Gradonačelnik Luka Petrović zahvalio je predstavnicima EU, izvodjačima radova i poželio zaposlenim u pravosudnim institucijama efikasan rad.

"Grad Trebinje sa svojim sredstvima u renti, okolnom uređenju i rješavanju infrastrukture i lokacije učestvuje sa 970.000 KM, a Evropska Unija sa 1,5 mil evra za Palatu pravde. Mislim da će ovo doprijnijeti i kvalitetnijem radu i boljim uslovima za sve radnike pravosudnih organa", rekao je Petrović.

Izvođač radova na Palati pravde je Herc gradnja.

(Akta.ba)