09-07-2016

SPO Nova Otoka

Rate this item
(64 votes)

nova otoka sa-c.net RENDERnova otoka sa-c.net DETAILS

UKcontinue to sa-c.net forum

PROJECT DESCRIPTION:

Soon...


BA

OPIS PROJEKTA:

Predmet ovog projekta je projektovanje i izgradnja stambeno-poslovnog kompleska „NOVA OTOKA “ u okviru regulacionog plana Alipašin most VII.

Stambeno-poslovni kompleks „NOVA OTOKA“ gradi se u središtu grada Sarajeva, općina Novi Grad, naselje Otoka, do doma zdravlja „Kumrovec“, uz glavnu saobraćajnicu Bulevar Meše Selimovića sa jedne strane i ulicu Džemala Bijedića sa druge strane.

Atraktivnost lokacije čini izuzetna saobraćajna povezanost te blizina doma zdravlja, dječijeg vrtića, osnovne škole, pošte, banke, supermarketa, pijace, sportskih terena...

Vizija luksuzno opremljenog stana u objektu koji spaja vrhunsku arhitekturu, tehnologiju i dizajn u centru grada Sarajeva, misao je vodilja arhitekata, inžinjera, dizajnera interijera i svih koji su radili na ovom projektu.

Stambeno poslovni kompleks „Nova Otoka“ pruža jedinstvenu cjelinu i tvori novo urbano središte za vrhunski poslovni i životni stil, osiguravajući mir i zaštitu u okrilju moderne građevine.

U prvoj fazi gradi se objekat „D“ koji svojim oblikom čini jedinstvenu cjelinu.

Različiti sadržaji poslovnog karaktera planirani u prizemlju zgrade potpuno se prilagođavaju okolini i potrebama korisnika. Vodeći računa o stanarima, posjetiteljima ali i pješacima ove zone, objekat „D“ ponudit će prostore za kafiće, banke, dječije obdanište i sve druge sadržaje koji će upotpuniti društveni život.

Vrhunski stambeni prostori nižu se od prvog do destog sprata i jedanaestog sprata gdje se nalazi nekoliko penthouse stanova koji će stanarima pružiti bezbrižnost življenja i prostora opremljenog najsavremenijim tehnološkim rješenjima.

Na etažama -2 i -1 projektovana su parkirno garažna mjesta. Garaža nema javni karakter i služi isključivo potrebama korisnika. Ulaz u podzemne etaže osiguran je iz ulice Džemala Bijedića.

Grijanje

Zagrijavanje stambeno poslovnog objekta vršit će se vlastitom kotlovnicom, smještenoj u podzemnim etažama objekta.

Energent je plin i biomasa, a očitavanje potrošnje vrši se brojilom za svaki stan zasebno. Kao opcija izvan standardne ponude je podno grijanje, te podni električni grijači u kupatilima.

Hlađenje 

Svaki stan u dnevnom boravku ima ugrađen klima uređaj tipa split koji omogućava i grijanje i hlađenje.

Ventilacija 

Izvodi se u sanitarnim prostorima te drugim prostorima bez prirodne ventilacije.

Režije

Plaćanje režija vršit će se prema individualnoj potrošnji.

Obzirom na vremena kada se broj uređaja u kućanstvu povećava, samim time i potrošnja energije, ponudili smo idealno rješenje za kontrolisanje troškova modernog života.

Svaki stan ima odvojena brojila (voda, struja, grijanje) i termostat za regulaciju sobne temperature, te s obzirom na te osobine možete kontrolisati svoj budžet, imati minimalne toplinske gubitke i plaćati najpovoljnijie režije.

Opremljenost stanova

Kvaliteta života smatra se danas osnovnim zahtjevom savremenih građevinskih konstrukcija. U posljednje vrijeme postoji veliki interes za objektima izgrađenim od provjerenih i sigurnih materijala koji osiguravaju kvalitet izdržljiv kroz vrijeme i koji poštuju zdravlje stanovnika. Stoga smo sa posebnom pažnjom odabrali vrhunske materijale i opremu i to:

Pregradni zidovi se zidaju i presvlače prirodnim materijalima visoke kvalitete;

Demit fasadni sistem proizvođača „Baumit“;

Stepeništa u zgradi opremljena granitnim pločama debljine 3 cm;

Vertikalni transport u zgradi osiguran je sa po dva lifta u svakom ulazu;

Vanjska stolarija izrađena je od PVC Trocal ALU Fusion šestokomornog profila i sa troslojnim staklima;

Unutrašnja stolarija izrađuje se od prvoklasnog drveta hrasta. Vrata su zavšno obrađena lakiranjem u dva nanosa. Na dnevnoj sobi vrata su sa staklom;

U svaki stan ugrađena su ulazna protuprovalna vrata;

Podovi u stanovima su izrađeni od hrastovog parketa debljine 22 mm lakirani lakom visokog sjaja u tri nanosa;

Kupatila i kuhinje obloženi su prvoklasnom italijanskom keramikom;

Svi stanovi su klimatizirani. Dnevni boravci opremljeni su klima uređajima koji omogućavaju i hlađenje i grijanje;

Osigurani su priključci za telefon, internet, digitalnu i kablovsku televiziju sa instaliranim utičnicama u svakoj sobi;

Kupatila su opremljena sa tuš kabinom, visećom wc školjkom sa higijenskom daskom, umivaonikom sa ogledalom i el. bojlerom renomiranog evropskog proizvođača.

 

PHOTO UPDATE - 09.07.2016.

PHOTO UPDATE - 16.04.2016.

PHOTO UPDATE - 01.02.2016.

PHOTO UPDATE - 05.11.2015.

PHOTO UPDATE - 14.10.2015.

PHOTO UPDATE - 11.08.2015.

PHOTO UPDATE - 20.07.2015.

back to top