LoginRegister
Home » Projects » Under Constrution » Sportsko - rekreativni centar Dobrinja
A+ R A-
22-10-2016

Sportsko - rekreativni centar Dobrinja

Rate this item
(5 votes)

sportsko rekreativni_centar_dobrinja_sa-c.net_RENDERsportsko rekreativni_centar_dobrinja_sa-c.net_DETAILS

UKcontinue to sa-c.net forum

PROJECT DESCRIPTION:

Soon...

 


BA

Lokacija na kojoj će se graditi Sportsko-rekreacioni centar Dobrinja se nalazi u naselju Dobrinja, na lijevoj obali rijeke Dobrinje, preko puta ishodišne kuće Hadžihalilovića i u blizini Dobrinjske gimnazije. Površina obuhvata iznosi 0,84ha.

Urbanističkim projektom je predviđena izgradnja velikog otvorenog bazena i manjeg bazena za djecu. Pored toga planirani su i drugi sadržaji poput sportskih terena za odbojku na pijesku, te pratećih ugostiteljskih sadržaja.

Realizacija ovog projekta vrlo je značajna za Opštinu Novi Grad, ali i naselje Dobrinja, koje ima više od 30. 000 stanovnika, a kojem trenutno nedostaje sličnih sadržaja.

Idejnim projektom je planirano da bazen služi kao jedna multifunkcionalna ploha, koja u toku zime može biti pretvorena u klizalište, a u periodu u kojem nije moguće kupanje na otvorenom, moći će se koristiti kao sportska ploha za košarku, odbojku, mali nogomet i sl.

Također, planirano je i hortikulturno uređenje prostora u skladu sa namjenom objekata, gdje će zelene površine činiti najmanje 30 posto ukupne površine prostora. Oko centra će biti postavljene klupe, korpe, panoi, rasvjeta, pješačke staze i drugi sadržaji koji će uljepšati i upotpuniti ovaj dio novogradske opštine.

PROJECT VISUALISATIONS