LoginRegister
Home » Projects » Under Constrution » Veneto Otoka
A+ R A-
16-05-2018

Veneto Otoka

Rate this item
(44 votes)
Project Veneto Otoka
Investor ALUVENETO d.o.o.
Project Engineer Kvadrat d.o.o.
Supervisor
Main Contractor
Location Otoka
Project Area 34.000 m2
Start of Construction 2016.
End of Construction Decembar 2018.
Estimated Project Cost
Web www.veneto-otoka.ba

Bosnian Flag

Objekat je lociran na uglu ulica Bulevar Meše Selimovića sa južne strane i ulica Srđana Aleksića sa zapadne strane, u Sarajevu, Općina Novi Grad, naselje Otoka.

Kolski pristup objektu je iz ulice Srđana Aleksića, sa postojeće lokalne saobraćajnice sa sjeverne strane objekta kroz pasaž.

Objekat je u obliku slova U i čine ga 3 lamele A, B i C.

Na nivou prizemlja sa istočne strane, predviđeni su ulazi u svaku od tri lamele, te jedan zajednički centralni i reprezentativni ulaz sa zapadne strane objekta.

Spratnost objekta je 2 Suterena/Garažni prostor+Prizemlje+12 Etaža.

U objektu je predviđeno 228 stambenih jedinica/stanova na etažama i poslovni prostori na nivou prizemlja i galerije.

U sklopu suterena projektovana su dva nivoa garažnog prostora i to kao dvonamjenski prostor Garaže/Skloništa. U mirnodobskim uvjetima prostor se koristi kao garaža, a u ratnim uslovima i uslovima prirodnih nepogoda kao sklonište. Ulaz u garažu je omogućen preko 2 rampe, ulazne i izlazne, kojima se pristupa iz pasaža sa sjeverne strane objekta. Iz garaže je stepeništem i liftovima omogućena komunikacija sa ostatkom zgrade i stanovima.

Za svaku stambenu jedinicu je predviđeno parking mjesto u garažama, a na nivou prizemlja su predviđena vanjska parking mjesta za poslovne prostore.

Na spratovima 1.-10. smješteni su jednoetažni stanovi. Svaki od stanova raspolaže sa lođom ili balkonom, ovisno o datoj orijentaciji. Na poslednje dvije etaže, tj. na 11. i 12. spratu projektovani su dvoetažni Penthouse-LOFT stanovi sa velikim terasama.

Na prvoj etaži objekta predviđen je 1 stan za potrebe invalidnih lica u kolicima. U lameli A projektovano je 6-7 stanova na etaži, u lameli B 8-9 stanova na etaži i u lameli C 4-5 stanova na etaži.

Na etažama 1.-11. smještene su ostave, koje čine sastavni dio svake stambene jedinice. Spratna visina svih nadzemnih etaža je 286cm. Objekat završava ravnim prohodnim krovom, a izlaz na krov je obezbijeđen preko stepenišnih krakova.

U objektu su predviđena 4 lifta, dva u lameli B, i po jedan u lamelama A i C. Jedan lift ima korisnu nosivost 535 kg / 7 osoba, a ostala tri lifta 1125 kg / 15 osoba. Svi liftovi su električni bez mašinske kućice.