LoginRegister
Home » Projects » Under Constrution » Stambeni objekti K-37; K-36; K-35; K-34
A+ R A-
23-12-2017

Stambeni objekti K-37; K-36; K-35; K-34

Rate this item
(4 votes)
Project Stambeni objekti K-37; K-36; K-35; K-34
Investor Fond KS za izgradnju stanova
Project Engineer IPSA Institut Sarajevo
Supervisor
Main Contractor Almy gradnja d.o.o. Zenica
Location Å ip
Project Area
Start of Construction Decembar 2016.
End of Construction Juli 2018.
Estimated Project Cost
Web www.fondstan.ba
Bosnian Flag

Na atraktivnoj lokaciji Šip u mjesecu decembru 2016 godine počela je izgradnja 52 stambene jedinice i 34 garaže u objektima K-36 i K-37.Ova izgradnja predstavlja nastavak kontinuirane izgradnje Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova na ovom lokalitetu gdje je već izgrađeno i useljeno 280 stanova i započeta privredna aktivnost putem naših poslovnih prostora. Povoljnosti stambenog rješavanja putem Fonda Kantona Sarajeva za izgradnju stanova ogledaju se u najnižim cijenama kvadratnog metra i odgođenoj mjesečnoj otplati bez kamata. Posebne povoljnosti se odnose na pripadnike boračke populacije. Spratovi u objektima se sastoje od P+S+M (prizemlje,sprat,mansarda) različitih površina.Objekti posjeduju lift, balkone sa klimatiziranim stanovima.

Tehnički opis:

Konstrukcija armirano betonska-zidova u oba smjera.Međuspratna konstrukcija armirano betonska.Pregradni zidovi zidani sa siporerx blokovima.Fasadni zidovi zidani sa siporex blokovima, sa fasadnom termikom i finalno obrađenom dekorativnom žbukom.

Vertikalna komunikacija dvokrako ab.stubišta i lift. U jezgru vertikalne komunikacije smješteno je i protivpožarno ab.dvokrako stubište. Dnevni boravci imaju lođu sa ogradom visine 1 metar od al.profila sa ispunom od lameliranog stakla. Stanovi imaju zasebna brojila za struju, vodu i plin, smješteni u ormarićima u zajedničkim prostorijama. Protivprovalna i protivpožarna ulazna vrata stana. Etažno plinsko radijatorsko grijanje sa digitalnim termostatom i kombinovanim bojlerom.

Vanjska stolarija drvena sa mogućnošću otvaranja oko vertikalne i horizontalne osovine sa termoizolirajućim staklom 4+16+4. Unutarnja vrata-drvena, podovi u sobama i hodniku su od lameliranog parketa. Podovi u kupatilu su od kvalitetne keramičke pločice i opremljenio kvalitetnom sanitarnom opremom/ležeća kada,umivaonik WC šolja sa ugradbenim vodokotlićem.Montažni ventilacioni otvori su predviđeni u svim kupatilama i kuhinjama koji nemaju prirodnu ventilaciju..