LoginRegister
Home » Projects » Under Constrution » Otoka Residence
A+ R A-
03-03-2018

Otoka Residence

Rate this item
(10 votes)
Project Otoka Residence
Investor Ahaeti d.o.o. Sarajevo
Project Engineer
Supervisor
Main Contractor
Location Otoka
Project Area
Start of Construction Januar 2018.
End of Construction Februar 2019.
Estimated Project Cost
Web www.ahaeti.ba

Bosnian Flag

Gradnja stambeno-poslovnog objekta „OTOKA RESIDENCE“ je započela u januaru 2018. godine, a okončanje projekta i useljenje se očekuje u februaru 2019. godine. „OTOKA RESIDENCE“ je objekat spratnosti Po+P+4, sa ukupno 16 stanova i dva poslovna prostora. Obezbjeđen je i dovoljan broj parking mjesta za stanare zgrade u sklopu zatvorene podzemne garaže, a pristup samom parking prostoru i garaži je kontrolisan rampom i garažnim vratima, a ulaz u objekat video nadzorom.

Pristupni put za objekat je povezan sa glavnom saobraćajnicom Džemala Bijedića. Sam objekat obzirom na mali broj stanova omogućava privatnost i izolaciju od užurbanog svakodnevnog života, ćemu doprinosi i betonska ograda visine 1,5m sa tri strane, ali samo 50m od objekta Vi ste već u centru novogradskog dešavanja sa sadržajima koji su potrebni za svakodnevne životne potrebe, kao i edukaciju, ali i razonodu i zabavu.

U blizini lokacije objekta nalaze se stanice za javni gradski prevoz (tramvajska stanica i stanica komercijalne i autobuske linije), tržni centar, različiti ugostiteljski sadržaji, prodavnice različite namjene, dom zdravlja, te osnovna i srednja škola, kao i nekoliko vrtića za djecu različitog uzrasta. Ako se želite opustiti ili razonoditi, u blizini objekta imate i Olimpijski bazen, atletsku stazu i parkove za šetnju, odmor i uživanje.

Na jednoj etaži će biti smještene četri stambene jedinice različite kvadrature. Svaka stambena jedinica je povezana sa glavnim hodnikom do kojeg se dolazi stepeništem i niskošumnim liftom nosivosti do 10 osoba. Svaki stan imat će postavljena kvalitetna protpuprovalna vrata, a unutrašnja stolarija moderne bijele boje će biti od punog drveta. Vanjska petokomorna stolarija sa troslojnim low-e staklima ispunjenim argonom i kvalitetna termo i zvučna izolacija doprinosti će u potpunosti smanjenju potrošnje energije unutar stanova. Svi stanovi će biti energetski neovisni sa obezbjeđenim satovima i digitalnim termostatima, kako za grijanje (plinsko – etažno) tako i za rashladne elemente u stanu. Podne obloge u stanu će biti od kvalitetnog hrastovog parket i italijanske keramike I klase, a sanitarne prostorije će biti opremljene visokokvalitetnom sanitarnom opremom sa tuš kabinama izvedenim kao slobodnostojeća kabina sa tuš kanalicom i pregradom od lamistal stakla.