LoginRegister
Home » Projects » Under Constrution » Sarajevo City Center
A+ R A-
22-04-2014

Sarajevo City Center

Rate this item
(271 votes)
Project Sarajevo City Center
Investor Al Shiddi Group
Project Engineer Sead Gološ dia. - Grupa ARH
Supervisor
Main Contractor ANS Drive d.o.o. Sarajevo
Location Center Zone - Marijin Dvor
Project Area 100.000 m2
Start of Construction 2009.
End of Construction 2014.
Estimated Project Cost 100 mil. BAM
Web www.sarajevocitycenter.com

Bosnian Flag

Na početku 2009. godine, izgradnja više od 100 000 m² velokog Sarajevo City Centera je počela. Ovo desetine miliona konvertibilnih maraka vrijedno zdanje se gradi na bazi vrhunskih arhitektonskih i građevinskih rješenja te će predstavljati prepoznatljiv landmark kako u Sarajevu tako i u Bosni i Hercegovini pa i u cijelom regionu.

Šoping centar sa hipermarketom i zabavnim sadržajem ima ukupnu površinu od oko 38 000 m2 i zahvata dio Centra koji se prostire paralelno sa glavnim gradskim bulevarom. Sve radnje u prizemlju,na prvom i drugom spratu postavljene su uzduž nove pješačke promenade, tako da s njom čine cjelinu.

Hotel zahvata jugo-zapadni dio Sarajevo City Centra. Iznad prizemnog dijela uzdize se 18 spratova sa 220 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba najviše klase, te ekskluzivnim kraljevskim apartmanima, restoranima, kafeterijama, bazenima, wellnessom i drugim luksuznim sadržajima.

Pristup uredskim prostorima raznih veličina i namjena omogućen je kroz tri ulaza, sa sjeverne i južne strane transverzalne pješačke rute ili preko glavne promenade. Glavni ulaz u poslovni dio Centra vodi sa glavnog trga. Ovaj segment direktno je okrenut zgradama Parlamenta i Vlade Bosne i Hercegovine koje se nalaze u neposrednom susjedstvu.

Više od 1100 parkirnih mjesta biti će dostupni na 5 etaža podzemne garaže uređene prema najnovijim sistemima parking- tehnologije.